Kemençe eşliğinde sergi açılışı

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından köy ve mahallelerde açılan kurslara yönelik sergiler bir bir açılmaya devam ediyor.

YÖREDEN HABER 9.05.2014 15:54:56 13 0
Kemençe eşliğinde sergi açılışı
Merdivenli köyünde Elsanatları dalının Mkrome ve Örgü yapma alanında El Sanatları Alanı Usta Öğreticisi Sevinç SAYIN tarafından açılmış olan kursun kurdelesi kesildi ve ürünler görücüye çıktı.
 
Açılışta çok sayıda renkli yüz vardı.İstanbul Pazarlılar Dernek Başkanı İbrahim KONAN “ bu faaliyetlerin devamlılığını köyümde görmek beni mutlu ediyor.Daha profesyonel çalışmalar kişilere kazanç getirebilir “dedi.
 
        
         Pazar Halk Eğitim Merkezi Ömer KESKİN ise “ bu yıl farklı olanı yapmaya çalıştık. Köy ve mahallelerde açılan kursların birleşik sergilerini kendi mahallerinde yaparak onların onure olmasını, yörenin tanıtılmasını amaçlıyoruz. Hem de 15 Mayıs 2014 Perşembe günü yapacağımız serginin yoğunluğunu azaltmış oluyoruz. “dedi.
 
İlçe Milli Eğitim Nimet Büyük ise ” yapılan çalışmalarda emeği geçenlere,eğitime gönül vermiş kursiyerlere  ve katılımcılara ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Belge töreninin ardından  kurdele kesildi ve  açılış yapıldı.Ardından kemençe eşliğinde oyunlar oynandı.
 
  



Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI