Kaymakam Çay topladı

Kaymakam Canpolat, ‘Ben Karadenizli değilim, her gün severek içtiğimiz çayın nasıl üretildiğini, toplandığını yerinde görmek istedim

YÖREDEN HABER 23.06.2018 08:37:42 30 0
Kaymakam Çay topladı

Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Çimenli Köyü ziyaretinde Çay bahçesine girerek vatandaşlarla birlikte çay topladı.

Hayati Akbaş

HOPA-Çimenli köyünde çay toplayan vatandaşların yanına çay bahçesine inen Kaymakam Canpolat çay bahçesinde eline çay makasını alarak çay topladı, Üreticilerin çay toplama sırasında yaşadıkları zorlukları ve keyfi yaşama fırsatı buldum.

Kaymakam Canpolat, ‘Ben Karadenizli değilim, her gün severek içtiğimiz çayın nasıl üretildiğini, toplandığını yerinde görmek istedim. Millî içeceğimiz olan çay en doğal şekilde toplanıyor. Çay üretmek satmak ve piyasaya sunmak bölgemiz için önemli bir ekonomik gelir kaynağıdır.. Bahçede toplanan yaş çayı bardakta içmekten memnun oldum.

Çimenli Köyüne giden Kaymakam Canpolat, burada da çay bahçesine girerek çay üreticileriyle sohbet etti ve çay makasını alarak bir süre çay topladığını belirtti.

Hopa’ nın en önemli değerlerinden biri olan çayın tarladan nasıl hasat edildiğini görme şansını buldum. Üreticiye bereketli olması temennisinde bulunarak çay bahçesinden ayrıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI