Kaymakam Aslan 'Cennet Annelerin ayakları altındadır'

Pazar Kooperatif Salonunda geniş katılımlı Anneler günü kutlaması yapıldı.

YÖREDEN HABER 12.05.2014 13:35:38 21 0
Kaymakam Aslan
Anneler Günü dolayısıyla Pazar Kooperatif Salonu’nda Haberal Ortaokulu Aile Birliği tarafından geniş katılımlı bir program düzenlendi.

Programa Pazar Kaymakamı Selçuk ASLAN da katılırken Haberal Ortaokulu Aile Birliği tarafından yılın annesi seçilen, öğrenci velisi Hafize UZUN’a Kaymakam ASLAN tarafından otistik çocuğuna verilmek üzere bir de bisiklet hediye edildi.

Hafize UZUN çocuğuna hediye edilen bisikleti alırken yaptığı konuşma ile herkesi duygulandırdı. Otizmin her geçen... gün yayıldığını ve bu anlamda yaşanan sıkıntıları en iyi kendisinin bildiğini ifade etti. Kaymakamımız Selçuk ASLAN ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:Kaymakam Selçuk Aslan ise “Annemizi dinledik. Hakikaten, yaşamıyla, özverisiyle, örnek kişiliğiyle; fazlasıyla yılın annesi olmayı hak ediyor.

Çok güzel mesajlar da verdi bize otizm noktasında.

Engelli diye tarif ettiğimiz insanlar bu hayatı bizimle paylaşıyor. Bu anlamda öncelikle sağlıklı olmanın ne derece önemli olduğunu fark edip bizimle hayatını paylaşan bu insanlara karşı sorumluluklarımızın da idrakinde olmak zorundayız.

Çok haklı bir talebi dile getirdi Hafize Hanım bize. Otizmle ilgili eğitim kurumlarımızda maalesef halen yeteri kadar özel sınıfları yaygınlaştıramadık.

İl genelinde birkaç tane bulunuyor. Bizler de bu anlamda ilgili yerlere bu talepleri ileteceğiz. Peygamber Efendimiz, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ demiş. Bu söz hakikaten çok anlamlı. Toplum bayan ve erkekten oluşuyor ama haneye düşen sorumluluk anlamında yük annelerin sırtında daha çok kalıyor, özveri annelerden, kadından bekleniyor diyerek başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin anneler gününü kutluyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI