Kaymakam Aslan başvurusunu yaptı

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) Projesi kapsamında yeni kimlik kartlarının dağıtımı için Pazar Nüfus Müdürlüğünde müracaatlar alınmaya başlandı.

YÖREDEN HABER 17.10.2016 18:06:53 346 0
Kaymakam Aslan başvurusunu yaptı
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) Projesi kapsamında yeni kimlik kartlarının dağıtımı için  Pazar Nüfus Müdürlüğünde müracaatlar alınmaya başlandı.

Pazar Kaymakamı Selçuk ASLAN yeni kimliğini almak için İlçe Nüfus Müdürlüğünden başvurusunu yaptı.

Pazar İlçe Nüfus Müdürlüğünden yapılan açıklamada müracaatlar merkez ve ilçe nüfus müdürlüklerine yapılabilecek.

Ayrıca İnternet üzerinden ve ALO 199 aranarak da müracaat yapılabilecek.

Yeni kimlikler hafif turkuaz renginde, yerli mühendislik ve yerli üretim olan elektronik kimlik kartları dünyadaki benzerleri arasında üstün özellikleriyle dikkat çekiyor.

Görsel ve kimyasal birçok güvenlik unsuruna sahip kimlikler şifre mekanizmasıyla korunuyor. 10 yıllık ömre sahip olacak kimlikler yıl sonuna kadar tüm illere 3 yıl içinde tüm vatandaşlara dağıtılacak.

Yeni kimlik kartı için 15 yaşından büyüklerin son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ve önceki kimlikleri ile müracaat etmesi gerekiyor.

Kimliğini kaybeden vatandaşların ise yerleşim yeri veya diğer adres muhtarlığınca düzenlenecek Cüzdan Talep Belgesi ve bir adet Biyometrik fotoğrafla Nüfus Müdürlüğüne şahsen başvurması gerekiyor.

Kimlik kartı bedeli olarak kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı ve değiştirme nedeniyle 15 TL, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 30 TL talep edildiği ifade edildi.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI