Kaybolan Turistlere Ulaşıldı.

Rize'de iki ABD'li Turist, yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldıkları Kavron Galer düzü mevkisinden kurtarıldı.

YÖREDEN HABER 11.12.2013 19:42:42 13 0
Kaybolan Turistlere Ulaşıldı.




Rize’nin Ayder Yaylası’nda kaybolan 2 turist, arama kurtarma ekiplerince bulundu.Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası’nda kaybolan ve üzerlerinde ABD pasaportu bulunan İsrailli 2 turistin bulunması için arama ve kurtarma çalışması başlatılmıştı.

Johain Kohen ve Amir Sheffev isimli turistlerin arama kurtarma ekiplerince bulunduğu ve sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Turistlerin ekipler tarafından Ayder yaylasına indirildiği öğrenildi.

Haberin detayı

Rize Valisi Nurullah Çakır, öğlen saatlerinde Genelkurmay Başkanlığı'na iki ABD vatandaşının Ayder Yaylası yukarı Kavron Galer düzü mevkisinde mahsur kaldığı yönünde mesaj iletildiğini belirtti.

Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayder Yaylası'nı ziyaret eden ABD'li turistler Johain Kohen ve Amir Sheffev'in Yukarı Kavron Yaylası'na doğru yürüyüşünün ardından yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldıklarını ifade ederek, 'Mesajda çadırda olduklarını, yiyeceklerinin bulunduğunu, kar yağışının devam ettiğini, yola devam edemeyeceklerini ve kurtarılmayı beklediklerini ilettiler' dedi.

Turistlerin koordinatlarının belirlendiğini ifade eden Vali Çakır, AFAD, AKUT ve jandarma ekiplerinin hazırlıklarını tamamalayarak kurtarma çalışmalarına başladıklarını kaydetti.(habergüven) 
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI