Kaybedeni olmayan Kuran meali yarışması

Türkiye genelinde “ Ufka Yolculuk Yarışmaları-2” kapsamında düzenlenen Kur’an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışmasının Rize’deki sonuçları açıklandı.

YÖREDEN HABER 5.04.2014 19:38:11 39 0
Kaybedeni olmayan Kuran meali yarışması
Rize Gençlik Spor İzcilik Kulübü Dernek Başkanı Hüseyin Köseoğlu, İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen törende, yarışmanın, kaybedeni olmayan bir yarışma olduğunu söyledi.
Türkiye genelinde 174bin 399 kişinin başvuruda bulunduğu yarışmanın Rize de yapılan ödül törenine Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat KASAP, İl Müftü Yardımcısı İsmail TEMEL, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa KALENDER, Müsiad Rize Şb. Bşk Mahmut DABAK, ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Rize’de 1000 kişinin yarışmacı olarak katıldığı ve derece alan yarışmacıların ödüllendirildiği program, Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezinden İbrahim YAHYA’nın, Kur’an-ı Kerim okuması ile başladı.

BAŞKAN KASAP, GÖNÜLLERİMİZDE DE BULUŞSUN…
Elhamdü ve Okuduk mu? Adlı Animasyonların izlenmesinin ardından, Selamlama konuşması yapmak üzere kürsüye çıkan Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat KASAP, Başkan seçilişimin ilk daveti ve bu anlamlı yarışma davetinin ödül töreninde sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Birçok kişiye Kur’an-ı Kerim mealinin okunmasını sağladığınız için emeği geçen herkesi tebrik ediyor. Evlerimizin buluştuğu Kur’an-ı Kerim kitabımızla gönüllerimizin de buluşmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Dedi.
Program Kur’an-ı anlamak adlı  Abdurrahman Katlan’ın sunduğu konferans ve yarışma da kategorilerine göre ilk beşe girenlere  protokol üyeleri tarafından çeşitli ödüllerin takdimi ile sona erdi. 


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI