Kasap Fransa ziyaretini değerlendirdi

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Türkiye’yi temsilen Avrupa konseyi yerel yönetimler komisyonu üyesi olarak Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel Ve Bölgesel Yönetimler Kongresi son Genel Kurul Açık veri

YÖREDEN HABER 31.03.2017 08:57:25 18 0
Kasap Fransa ziyaretini değerlendirdi

Genel Kurulun son olarak yapılan açık veri toplantısında söz alan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, sözlerine; “Sayın başkan, sayın üyeler ben Türkiye delegasyon üyesi olarak aynı zamanda bir istatistik profesörü olarak bu açık veri çalışmasını ve çalışmasında katkısı olan raportörleri tebrik ediyorum” diyerek başladı.

Başkan Kasap, Konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü; “Karadeniz bölgesinde kıyısı olan Rize’nin Belediye Başkanıyım. Biz kendi çalışmalarımızda açık veri konusunu olabildiğince halkımıza iletiyoruz. İletmenin gayreti içerisindeyiz, aynı zamanda tabi ki akıllı kentler noktasında geleceğin şehirlerinin oluşmasında önemli bir katkısı olacağına da inanıyorum. Fakat tabi burada dikkat edilmesi gereken noktalar var, olmalı. Bilgi kirliliği açısından özellikle ham veri noktasında topluma iletildiğinde ortaya çıkabilecek kargaşa ve yanlış anlaşılmaları bertaraf edebilecek tedbirlerin alınması önemlidir. Diğer taraftan elbette özellikle demokrasiye katkısı yönetişim açısından önemli etkileri olacaktır. Bu sadece şehirler için değil, sanıyorum raportör özetinin sonunda ifade ettikleri gibi ülkelerin verilerinde açık veri çerçevesinde birbirleriyle paylaşımlarının olmasını önermektedir. Bu durum özellikle örneğin; dün Türkiye raporunun görüşmesi sırasında ortaya çıkan ve raportörlerin kendi ön yargılarıyla ortaya koydukları senaryolarla hazırladıkları raporlarında bertaraf edilmesine katkısı olacaktır. Çünkü üyelerin direk olarak ülkelerin bilgilerine ulaşma imkanı da bulacaktır. Bugünkü bilgi paylaşımı açısından ailevi trajikomik demokrasi oyunu yaşandı burada bu tabi ki Avrupa Birliği ya da Avrupa evrensel değerleri açısından çok üzücü olarak karşıladım. Ben doktoramı İngiltere de yapan biri olarak 25 yıl önceki Avrupa değerlerinin bugün olmadığını ve bunun artık Avrupa kültürü açısından da tehlike çanları içerisinde olduğunu düşünüyorum. Herkese saygılarımı sunuyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI