Karaman Basın ile kahvaltı da buluştu

Davete Katılanlara Teşekkür eden RTEÜ Rektörü Karaman;Üniversitemiz öğrencileri ile akademik ve idari personelimizin 2014-2015 Akademik Yılı’nı kutluyor, yeni eğitim öğretim yılının başta üniversitemiz olmak üzere tüm yükseköğre

YÖREDEN HABER 16.09.2014 13:47:44 29 0
Karaman Basın ile kahvaltı da buluştu
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ilimizin geleceği ve gözbebeğidir. Rize halkının ortak arzusu büyüyen, gelişen, tercih edilen ve marka olan bir RTEÜ görmektir. Biz de bütün akademik ve idari kadromuzla bunun için çalışmaktayız. Geleceğin üniversitesi olma yolunda adım adım ilerleyen ve hızlı bir gelişim sürecine odaklanan üniversitemiz, önemli aşamalardan geçiyor.  Daha önce de sizlere ifade ettiğim gibi, niceliksel ve niteliksel büyümenin birlikte olmasının doğru olduğunu düşünüyoruz.
Temel hedefimiz eğitimde kalite, akreditasyon ve uluslarasılaşmadır. Bir yandan üniversitenin eğitim-öğretim ve araştırma geliştirme alt yapısını kurarken, bir yandan da kaliteyi artırmaya çalışIoruz. Niceliksel büyüme ile niteliksel büyümeyi birlikte yapmak durumundayız. Biz bu konuda taviz vermeden iddialı olduğumuzu da her platformda özellikle belirtiyoruz.  RTEÜ bölgenin dünyaya açılan penceresi, bilimsel elçisi olacaktır. Bu noktada elde ettiğimiz başarılar ve öğrenci portföyündeki istatistik verilerimiz en somut referansımızdır.
Üniversitemiz; 3 Enstitü,  11 Fakülte, 7 Yüksekokul,  7 Meslek Yüksekokulu, 8 Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Rektörlüğe bağlı 6 bölüm olmak üzere toplam 42 akademik birimden oluşmaktadır. 11 fakülteden 10 tanesi aktif durumdadır. Bu sene; Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Yabancı Diller Yüksekokulu’nu aktif ettik. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde;  Ardeşen Turizm ve Otelcilik YO, Beden Eğitimi ve Spor YO ile Güneysu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon YO’nu aktif etmeye çalışacağız.
 
Yabancı öğrenci ve yatay geçiş dahil.
 İşte Rektör Karaman’ın açıkladığı RTEÜ’de en fazla tercih edilen ilk beş program ile tercih sayıları ve tercih sıralaması

rteunun-en-cok-tercih-edilen-bolumleri.jpg

    Üniversitemizin Tercih Edilme ve Yerleşme Oranlarının Yükselmesinde; Eğitim öğretim kalitesinin her geçen gün artması, Kuruluşunu tamamlaması ve kurumsallaşması, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı’nın teşvikleri, Meslek Yüksekokulları arasında yapmış olduğumuz bölüm ve program bazlı düzenlemeler etkili olmuştur.

*****
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI