Karal'dan Rize değerlendirmesi

AKPARTİ Rize Milletvekili Hasan Karal, beraberinde Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, İl Genel Meclis Başkanı Muhammet Avcı, Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, BelediyeBaşkan Yardımcıları

YÖREDEN HABER 4.08.2014 08:37:06 22 0
Karal

Karal burada yaptğı açıklamada Rize de yapılan ve yapılacak yatırımlar ile önümüzde ki Pazar günü Ülke genelinde ilk kez halk tarafından seçilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili çok önemli konuları dile getirdi:

MİLLETVEKİLİ KARAL, SİZLERİN DESTEĞİ İLE BUGÜNLERE KADAR GELDİK…
 

Rize Milletvekili Hasan Karal, Yoğun çalışma temposuna değinerek, AKPARTİ Genel merkezi, TBMM, ve Rize’ nin genel sorumlulukları nedeni ile Olağanüstü bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Dağsu mahalle sakinleri ile biraz geç olsa da, bir arada olmanın sevincini yaşadığını söyledi. Karal, Allah’ın yardımı ve sizlerin desteği ile bugünlere kadar geldik. Sizlerin desteği devam ettiği sürece de bundan sonra sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz dedi. Sözlerine Türkiyenin en gözde ve en güzide kuruluşlarından Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezinin (Dini ihtisas yüksek kurumu) yapılma aşamasında, üstün gayret ve uğraş veren önceki muhtarlarına Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Karal, bu mücadeleyi devam ettiren yeni muhtar Mustafa Yıldız Toptan ve mahalle sakinlerine minnet duygularını ve merkezin safahatini anlatarak başladı. Eğitim veren Merkezdeki Hocaların, akademik kariyerleri yüksek olması ve Rize’de kalmalarını sağlama adına sosyal donatı alanları ve lojman konularına değinen Karal, uygun yer tespitileri yapılıp Diyanet eğitim merkezinin lojmanlarınında bu mahallede yapılmasını uygun görüyorumdedi.
Karal, Eğitim merkezine kadar gelen, Rize’nin yüzde seksenine hizmet veren, Doğalgaz, meselesine değinerek, gerekli olan şartları anlattı. Şartların tamamlanması durumunda mahalle sakinlerinin de Doğalgaz kullanabileceğini söyledi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 3. TÜNELİ…
Milletvekili Karal, Dünyanın en büyük 3. Tüneli olan, 140 yıldır konuşulan Ovit ! projesinin gerçekleştirilmesi Allah’a şükürler olsun bizim hükümetimize nasip oldu. Şuanda 11. Kilometresinde olan hem Rize hemde İspir tarafından delme çalışmaları devam eden Tünelin devletimize maliyeti bir buçuk katrilyondur. Bakanlık, yıllık bütçesinin dört katrilyon olduğunu göz önüne aldığımızda, Ovit tünelinin Bakanlık bütçesinin nerede ise yarısına tekamül ettiğini görürüz. Böyle bir yatırımı da ister inanın, ister inanmayın küçük bir il olan Rize’miz, ancak ve ancak Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, hükümetinin sayesinde gerçekleştirebilmiştir.

EN AĞIR TONAJLI GEMİ YANAŞABİLECEK…
Karal, 80’li yıllarda Rize’ye getirilen Demirler, Küçük Gemiler aracılığı ile Açıkta demirleyen Gemilerden, aktarmalı olarak taşınıyordu. 20 küsür trilyon masraf ederek Limanımızı Uluslararası Gemilerin yani en ağır tonajlı Gemilerin yanaşabileceği bir Liman haline, çok kısa bir süre sonra geleceğinin müjdesini verdi. Bitmedi, buna ek olarak İyidere de Birbuçuk katrilyona mal olacak, Lojistik Merkezinin son toplantısının da üç Bakanlığın bir araya gelerek, geçtiğimiz hafta yapıldığını duyurdu. Ortadoğu Limanlarına en yakın liman haline gelen Rize nin birkaç yıl sonra nasıl bir gelecek vaat ettiğini hep birlikte göreceklerini ifade etti.

520 TRİLYONLUK DEV YATIRIM…
Çayeli ve Pazar arasında yapılacak olan Havalimanı projesi ile ilgili olarak ÇED, raporları sonuçları beklendiğini ifade eden Karal, Deniz doldurularak yapılacak olan Havalimanının kara da yapılacak olan Hava limanından 4 veya 5 katı fazla maliyet getireceğini söyledi. Yaklaşık 520 trilyon’a mal olacak Havalimanı 3 kilometre uzunluğunda Dünyanın en geniş Uçaklarının inip kalkabileceği bir Havalimanı olacak.
12. CUMHURBAŞKANI RİZE’DEN ÇIKACAK..
Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Karal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “kazansak da kaybetsek de millet ne derse odur” cümlesini hatırlatarak, 12. Cumhurbaşkanını ilk defa söz sahibi milletin kendisi seçecek. Bu güne kadar Farklı partilere oy vermiş olabilirsiniz saygı duyuyorum. Ama unutmayın ki Rize ‘de, tarihinde ilk defa bir Cumhurbaşkanı çıkaracak. İnanıyorum ki, Rize’den tüm desteği alacak. Biliyorum ki, Rizelinin evladı, bu milletin adamı, Rize’den ve bu milletten gereken tüm desteği alacaktır.






Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI