Karal STK'lar ile istişarelerde bulundu.

Rize’deki Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanlarıyla bir araya gelen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’deki yatırımları değerlendirdi.

YÖREDEN HABER 4.08.2014 10:00:27 30 0
Karal STK
Metin TOPÇU
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’de faaliyet gösteren STK başkanlarıyla yapımı devam eden, biten ve projelendirilme aşamasındaki projeleri masaya yatırarak son durumları hakkında istişarede bulundu.

Rize’deki yatırımların değerlendirildiği toplantıya; İl Genel Meclis Başkanı Muhammed Avcı, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Rize Mali Müşavirler Odası Başkanı Muammer Berberoğlu, Memur-Sen Rize İl Başkanı Resul Usta, TÜMSİAD Başkanı Abdülbaki Fil, MÜSİAD Başkanı Mahmut Dabak adına Taşkın Çakıroğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Muammer Atılgan, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş ve Rize Kent Konseyi Başkanı Metin Topçu katıldı.


Rize’nin birçok projesinin masaya yatırıldığı toplantıda, Gündoğdu limanındaki son durum değerlendirilirken bu limanın bitmesiyle birlikte balıkçıların merkezi haline geleceği ifade edildi. Meydan projesi için ise eski adliye binasındaki sağlık personelini yeni yapılacak olan ağız ve diş sağlığı merkezine taşınarak, oranın yıkımıyla birlikte meydan projesinin 1. etabının başlatılacağı konuşuldu.

Rize’deki turizminde gelişmesiyle birlikte çok büyük bir ihtiyaç haline gelen, eski öğretmenler evinin oraya yapılaması planlanan 5 yıldızlı otel için ise çalışmalara devam edildiği dile getirildi. Ayrıca Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin de her geçen gün daha da büyümesiyle birlikte ortaya çıkan yurt sorunu hakkında da yapılacak çalışmalar ve Rize’ye yeni yurtlar kazandırma noktasında görüş alış verişinde bulundular.

Rize’nin büyük projelerinden olan; Ovit, havalimanı, lojistik merkez gibi birçok proje hakkında da istişarelerde bulunuldu. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI