Karal Havalimanı serüvenini anlattı

AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal Rize’nin hayali olan devasa projeleri hayata geçirdiklerini belirterek Rize’deki yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

YÖREDEN HABER 15.08.2016 07:33:37 32 0
Karal Havalimanı serüvenini anlattı
Karal Havalimanın gündeme gelmesiyle ilgili süreci anlatarak şunları söyledi; Rize’de havalimanı kurulmasıyla alakalı start verilen tarih 26 ağustos 2013’tür. Bu tarihte şimdiki cumhurbaşkanımız o zamanki başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Rize Ayder de bir otelin açılışına katıldı. Otelin açılışından sonra orada bulundukları bir ortamda bu konu gündeme geldi. Ondan sonra sayın cumhurbaşkanımız Rize milletvekilleri olarak bizlere konuyla ilgili bir çalışma yapmamız noktasında talimat verdi. Bu talimatın verildiği gün 26 ağustos 2013’dür. Biz ondan sonra bir çalışma başlattık. Bu çalışma sonrasında bir rapor hazırlandı. Bu raporun hazırlanmasından sonra 2014 yılının başlarında Sayın Cumhurbaşkanımıza bu raporu sunduk. Cumhurbaşkanımız bu raporu alıp inceledi ve gerekli çalışmaların yapılması için talimat verdi.

Rize havalimanı için verilen ilk start olan 26 ağustos 2013 tarihinin üzerinden 3 yıl bile geçmeden 4 Ağustos 2016 yılında havalimanı ihalesi ilana çıktı. Bu kadar büyük ve devasa yatırımın başlangıç ve fiili olarak ihaleye çıkış süresi arasında 3 yıl bile yok. Şimdi de 8 Eylül de ihalesi yapılacak. Bu ihale alt yapı ihalesidir. Sadece üst yapı dediğimiz terminal binası ihalesi yoktur. Terminal binasının ihalesi 2017 yılında yapılacak. hem alt yapı hem de üst yapının bitişi aynı ana denk getirilecek. Rize havalimanın inşaat külfeti ve maliyeti Ordu- Giresun havalimanının hemen hemen 3 katı kadar büyüklüktedir'dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI