Karal, Erdoğan’ın Rize Ziyaretiyle İlgili Bilgi Verdi

Basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize Ziyareti ve Rize'deki yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

YÖREDEN HABER 9.10.2014 20:48:59 86 0
Karal, Erdoğan’ın Rize Ziyaretiyle İlgili Bilgi Verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı olarak ilk kez yarın baba ocağı Rize`ye geliyor. Teşekkür ziyareti olarak gerçekleşecek olan ziyarette ilk durak ise Rize’nin Kendirli beldesi olacak.
Rize Öğretmenler Evi’nde AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayar ve il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize için tarihi bir günün arifesinde olduklarını belirterek, “Dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yarın ana ve baba ocağına geliyor. Cumhurbaşkanımızın memleketine yapacağı bu ilk ziyareti çok önemsiyoruz. Cuma akşamı başlayıp Pazar günü tamamlanacak bu programlara vatandaşlarımızın katılımlarını bekliyoruz. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun bütün herkesin bu programlara katılmalarını rica ediyoruz. Bu akşam Trabzon’a gelecek olan Cumhurbaşkanımız, Cuma günü (yarın) burada çeşitli programlara katılacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın Rize’deki ilk karşılaması saat 20.00’da Kendirli beldemizde yapılacak. Kendirli belediyemizi ziyaret edecek ve ardından Kendirlili hemşerilerimize bir konuşma yapacak. Burada hemşerilerimizin güzel bir karşılama yapmasını bekliyoruz” dedi.
Bu programın ardından Güneysu’daki evine gidecek olan Erdoğan’ın Cumartesi günü ise kendi babasının adını taşıyan Güneysu ilçesindeki Ahmet Erdoğan İmam Hatip Lisesi’nin açılışını yapacağını kaydeden Karal “Sonra Cumhurbaşkanımız valilik önünde kendisine rekor oy veren hemşerileri ile buluşacak. Bütün hemşerilerimizi o toplantıya katılmaya davet ediyoruz. Ardından Rize Valiliği ve Rize Belediyesi’nde toplantılara katılacak. Sonra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne geçerek burada 2014-15 eğitim sezonunun açılışını gerçekleştirecek. Ardından Rizeli sivil toplum örgütleri ve yetkililerle akşam yemeğinde bir araya gelecek. Sivil Toplum örgütlerinin katılımla yapılacak olan programda bütün katılımcılar Rize ile ilgili düşüncelerini iletebilecek. Ardından başka bir program gözükmüyor. Yapılacak olan bu programlar Rize’miz için hayırlı olsun. Türkiye’nin ilk Rizeli Cumhurbaşkanı olmasından dolayı kendisi ile gurur yaşıyoruz. Bu gururu hep beraber paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kendirli beldesine ziyareti dikkat çekiyor. Rize’nin Kendirli Beldesi 1982 Anayasası referandumuna yüzde 98 oranla ‘hayır’ oyu vererek Türkiye’de ilk kez adından söz ettirmişti. 1982 yılında referandum sonrası Beldede ‘Hayır’ oyu kullanılmasının üzerine beldeye asker gelerek evlerden silahlar toplanmış ve çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. 2010 yılında yapılan referanduma ise Belde halkının yüzde 97’si ‘evet’ oyu vermişti. Son yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde belde halkının yüzde 98’i Erdoğan’a oy vermişti.
Rize’deki yatırımları değerlendiren Karal” İyidere de ki lojistik üst için 3 projemiz var, bu projelerimizi Cumhurbaşkanımız ile görüşeceğiz, bunlardan birinin onay almasını bekliyoruz. Ayrıcı Ovit Tünelinin yarısının geçildiğini biliyoruz. İkizdere ikinci etap yol çalışmaları devam ediyor. Rize de 17 farklı karayolu projemiz var ve bunların tümünün maliyeti 3 katrilyon. Güney çevre yolunun bir bölümünün bir kaç ay içinde hizmete gireceğini söyleyen Karal” Şehir içi trafiği rahatlatmak istiyoruz. Bu yol için müftü mahallesinde 150 trilyon istimlak bedeli ödendi. Ayrıca Organize sanayi bölgesi yeni yıl ile birlikte artık kiralama işlemine başlayacak” dedi.
Eski polis okulunun Adalet bakanlığı hizmet içi eğitim için verildiğini söyleyen Karal” Salih parkı kompleksi için proje çalışmalarımız devam ediyor. Hazırladığımız projeleri Cumhurbaşkanımıza sunacağız, onay aldığımız takdirde çalışmalar başlayacak. Ayrıca Isırlık mevkiinde 115 dönüm araziyi Üniversiteden alarak Orman bölge müdürlüğüne verdik ve burada mesire alanları yapacağız. Yine Salarha tüneli çalışmaları sürüyor ve yer tespiti Dalyan mevkiinden salarha dörtyol mevkiine çift tünel olarak düşünüldü” dedi.
Rize büyümeli
Dere yataklarının açılması çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Karal “ Değirmen dere açılma aşamasına geldi. İhalesi yapıldı. Timya vadisi projesi kapsamında bu dere yatağının açılması önemli, ayrıca Timya vadisi Toki konutları ihalesi iptal edildi ve yeniden 28 Kasım da ihalesi yapılacak.” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI