KARADENİZLİ KADINLAR HARİKA

ERKEKLERE TAŞ ÇIKARTIYORLAR

YÖREDEN HABER 5.08.2013 23:23:23 21 0
KARADENİZLİ KADINLAR HARİKA



Karadenizli Erkekler ve kadınlar ülke gündemine hergün yeni geliştirdikleri buluşlarla adeta 'bizde varız' dedirtiyorlar. Şimdi de ;Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Dikkaya köyünde 3 yıldır Ramazan Bayramı'nın neşeli geçmesi için düzenlenen ve ilginç görüntülere sahne olan tahta araba yarışları 'Lazi Ralli'ye bu yıl erkeklerin yanı sıra kadınlar da katılacak.

Bayramın ikinci günü düzenlenecek 'ralli'ye katılacak çoğu ev hanımı dokuz kadın, kendi yaptıkları tahta arabalarla zorlu köy yolunda test sürüşleriyle hazırlanıyor. Zaman zaman düşme tehlikesi geçiren, tehlikeli anlar yaşayan kadınlar, yarışlarda derece elde etmek için gayret ediyor.

Lazi Ralli' olarak da bilinen yarışmaya hazırlanan kadınlardan Emine Kosanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmaya katılmak için İstanbul'dan geldiğini söyleyerek, 'Geçen yıl izleyici olarak katılmıştım. Çok güzel bir etkinlik olmuştu. Bu sene de yarışmanın yapılacağını duydum ve katılmaya karar verdim. Yarışmada hedefim kesinlikle eğlenmek. Böyle güzel bir etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum' dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI