Karadeniz'i bekleyen büyük tehlike !

Küresel ısınma tehdit ediyor !

YÖREDEN HABER 13.08.2013 08:32:32 14 0
Karadeniz


Küresel ısınma nedeniyle Karadeniz her yıl yükseliyor. Bu şekilde devam ederse Karadeniz’in suları 2100 yılına kadar 20 metre yükselecek. Bu durum sahildeki yaşamı tehlike altına sokacak.
Karadeniz’in suları küresel iklim değişikliği nedeniyle her yıl 8-9 milimetre yükseliyor. Yapılan araştırmalara göre bu oran sürekli değişiyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Osman Bektaş, küresel ısınma nedeniyle sürekli dolan Karadeniz’in “ısıtılarak taşan tencere” gibi taştığını savundu.
Bektaş, “1992-2005 arasında su seviyesindeki yükseliş bir önceki on yıla göre 2-3 kat daha artarak yıllık 8-9 milimetreye ulaşmıştır. Öngörülen koşullar 2100’e kadar değişmezse Karadeniz’in suları 20 metre kadar yükselebilecek” dedi.

20 SANTİM BİRDEN YÜKSELDİ

NASA’nın uydudan yapılan deniz seviyesi ölçümlerine göre, 2010 ve 2011 kış aylarında Karadeniz’in emsali görülmemiş bir şekilde 20 santimetre yükseldiğini belirten Bektaş, şunları söyledi:
Bu durum endişeleri daha da artırdı. Karadeniz’in ne zaman ve ne kadar taşıp, kıyıları ne kadar istila edeceği konusu sahildeki yaşam planlaması açısından hayati önem taşıyor.” (Haber sitelerinden derlendi...) 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI