KARADENİZ'DE TURİZME YENİ ÇÖZÜM

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, aynı zamanda dört ülkenin katılımı ile bir süre önce kuruluşu gerçekleştirilen Karadeniz Cruise Platforma kurucu ve 1. Dönem Başkanı olarak forumda bir konuşma yaptı.

YÖREDEN HABER 26.02.2014 08:33:39 117 0
KARADENİZ

KARADENİZ'DE DENİZ YOLUYLA TURİZM ARTIRILACAK
Forumda  Karadeniz'in  zengin işbirliği olanaklarına sahip olduğunu, özellikle turizmde güçlü potansiyeller bulunduğunu belirten Hacısalihoğlu, bu projenin Karadeniz'de kıyısı bulunan 4 ülkenin 4 liman şehri ile kurulduğunu anımsattı. Ve diğer liman şehirlerinin de katılmasını arzu ettiklerini duyurdu.
Karadeniz Cruise Platformu hakkında foruma katılanlara bilgi veren Hacısalihoğlu, şöyle konuştu: ' Başkanlığını yaptığım odamız ve Trabzon, Karadeniz üzerinde komşu ülkeler ile de turizm ve ticareti geliştirmeye adım atmıştır. Bu kapsamda Karadeniz Cruise Platformunu kuruluşuna öncülük yapmıştır.
Burada bir konuya daha işaret etmek istiyorum.. Türkiye üç tarafı denizler ile çevrilidir. Cruise turizmi için öncelikli olarak  Akdeniz, Marmara ve Karadeniz.  Cruise turlarından Akdeniz bölgesi çok fazla pay almaktadır. Cruise gemilerinin Karadeniz'e de açılması ve bu bölgenin cruise turizminden pay alması için yürüttüğümüz projede büyük başarı sağladık. 'dedi.
KARADENİZ CRUİSE PLATFORMU
Trabzon olarak, Karadeniz'i cruise turizmine açmak için bir kaç yıldan beri ABD'nin Miami kentinde düzenlenen dünyanın en büyük cruise fuarında bu bölgenin tanıtımını yaptıklarını kaydeden Hacısalihoğlu bu çalışmaların sonucunda; 2013 yılında  Karadeniz'e gelen, liman şehirlerimizde demirleyen, şehirlerimizi ziyaret eden cruise gemilerinde artışlar yaşandığını vurguladı.
'Bu artışı hep birlikte gördük. Bu olumlu sonuçların artması için önümüzdeki dönem için planlamalar ve projeler yaptık. Bunlarda biride Karadeniz Cruise Platformu'dur.' diye konuşan Hacısalihoğlu sözlerini şöyle tamamladı:
'Karadeniz Cruise Platformu'nun iki temel hedefi var.  Bunlardan birincisi öncelikli olarak Karadeniz Bölgesini dünyaya tanıtmaktır. Bu vesileyle buraya diğer bölgelerden bu bölgeye gelen cruise gemi ve turist sayılarını artırmaktır.
İkinci hedef ise Karadeniz Bölgesinde liman şehirleri arasında, platform üyesi limanlar arasında  cruise turları düzenlemektir. Bölge ülkeleri arasında turizmi geliştirmektir.
Dünya'da hızla gelişen cruise turizmi yeni bölgeler ve rotalar arayışını sürdürmektedir. Bu kapsamda Karadeniz Bölgesi uluslararası cruise turları pazarında çok  özel bir konumdadır.
Karadeniz coğrafyası çok zengin kültür ve tarihi dokuya sahiptir. Birbirine yakın liman şehirlerinin  aynı zamanda güçlü turizm alanlarına sahip olması Cruise turizmi ve  turları için çok cazip imkanlar sunmaktadır.
Bu imkanları değerlendirmek için Karadeniz Cruise Platformu, Trabzon'un girişimi ile başarıyla kuruldu. Şu anda kurucu ve dönem başkanlığını yürütüyorum.
Başkanlığını yaptığım, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın girişimi ile Türkiye'den Trabzon, Gürcistan'dan Batum, Rusya Federasyonu'ndan Sochi, Ukrana'dan Yalta şehirlerinin liman ve  Ticaret ve Sanayi Odaları arasında imzalanan protokol Karadeniz'de Cruise turlarının geliştirilmesi kapsamında çalışmalarda bulunulacak. Taraflar arasında turizmin gelişmesinde işbirliğin, ortak tanıtımı ve benzeri hedefleri amaçlamaktadır.'dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI