Karadeniz’de Balıkların Çoğalması için Önerilerde Bulundu

Rizeli Balıkçı, her yıl yok olmaya doğru hızla giden Hamsi ve Balıkların tekrar çoğalması için önerilerde bulundu.

YÖREDEN HABER 4.01.2021 14:29:39 208 3
Karadeniz’de Balıkların Çoğalması için Önerilerde Bulundu

ALİ AKYILDIZ

PAZAR-Rizeli Balıkçı, her yıl yok olmaya doğru hızla giden Hamsi ve Balıkların tekrar çoğalması için önerilerde bulundu.

Rize’nin Pazar ilçesinde 40 yıldır Balıkçılık yapan Kazım Kant, ”Bu gidişle hamsiyi tezgahlarda görürseniz anlında öpün” dedi.

İlçenin Soğuksu limanında Kayıkla 40 yıldır Kıyı balıkçılığı yapan Kazım Kant, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi.” Hamsiyi tezgâhta görürseniz alın ve anlından öpün. Ve bu güne kadar siz neslinizi nasıl korudun diye söyleyin.”

Kant , “O derece de hamsinin durumu iyi değil. Bu sistemle bu avlanış şekli ile hamsi denizde kalmışsa da şükretmek lazım. Sadece hamsi değil bu avlanma şekliyle Balıkta Denizde kalmaz. Benim önerim şu eskiden bizler bahçelerimizi nasıl nadasa bırakıyorduksa denizi de nadasa bırakmamız gerekir. Nasıl yaparız şöyle Karadeniz’i ikiye böleriz. Bir taraf nadasa alınır. Diğer tarafta avlanma serbest olur. Daha sonra diğer taraf nadasa bırakılır ilk nadasa bırakılan yer avlanmaya açılır. Balıklar nadasa bırakılan alanlarda büyüyüp, çoğalacak ve Balıkta rahatsız olmadan yaşam sürecek yoksa bu işin sonu hayırlı değildir.” diye konuştu


Anahtar Kelimeler:
Kazım barış
5.01.2021 12:25:15
Soğuksu limanından adil Kant başlık yanlış olmuş. Teşekkürler düzelttim

Akıf uçar
7.01.2021 08:55:26
Adıl kardeşıme katılmamak ıçın kör olmaklazım çecresel kırletmeler ve yanlış avlanmalar durumu buraya götürüyor

Namık Akpak
7.01.2021 09:38:14
Gırgır motorlarda elek sistemi var 50 ton balığı eleyip 2,,3 ton iri balık çıkarıyorlar, diğer balıklar ölüyor martılara yem oluyor, katliam var

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı