Karadeniz Kıyıları Türk-AB Balıkçı Kooperatiflerinin İşbirliğiyle Gelişecek

Karadeniz Kıyıları Türk-AB Balıkçı Kooperatiflerinin İşbirliğiyle Gelişecek

YÖREDEN HABER 27.03.2019 10:06:26 16 0
Karadeniz Kıyıları Türk-AB Balıkçı Kooperatiflerinin İşbirliğiyle Gelişecek

RİZE-RTEÜ Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Göktuğ DALGIÇ tarafından hazırlanan, Eğitim Koordinatörlüğünü Öğr. Gör. Ahmet TAN’ın yaptığı “Karadeniz Kıyıları, Türk-AB Balıkçı Kooperatiflerinin İşbirliğiyle Gelişiyor” adlı projeyle Türkiye ile AB Üye ülkelerinde faaliyet gösteren STK’lar arasında “Balıkçılık” özelinde sürdürülebilir bir Sivil Toplum Diyaloğunun geliştirilmesine katkıda bulunulacak.

Uygulama alanı Rize ve Artvin olan söz konusu projenin ortakları, Halieus (İtalya-STK) ile Karadeniz Bilim Teknoloji ve Kültür Derneği (Türkiye-STK), iştirakçileri ise LegaCoop Kooperatifler Birliği (İtalya) ile Rize-Artvin Balıkçı Kooperatifleri Birliği (Türkiye).

1 Nisan 2019 tarihinde çalışmalara başlanacak olan projenin süresi 15 ay olacak. 217.500 € bütçesi bulunan projenin hedefi ise, Türkiye ile AB üye ülkelerinde faaliyet gösteren STK’lar arasında “Balıkçılık” özelinde sürdürülebilir bir Sivil Toplum Diyaloğunun geliştirilmesine katkıda bulunmak. Bu hedef doğrultusunda, AB ile Türkiye balıkçılık kooperatifleri ve kıyı bölgelerinin yerel kalkınmasında faaliyet gösteren STK'lar arasındaki alışverişi üst düzeye çıkarmak ve AB Program ve Politikaları konusunda farkındalıkları ile kapasitelerini arttırmak amaçlanıyor.

Yapılacak çalışmalar hakkında detaylı bilgiler veren Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Göktuğ DALGIÇ: Proje kapsamında “Rize- Artvin Bölgesinde kurulu bulunan balıkçı kooperatiflerinin kurumsal yapıları incelenerek raporlanacak. Balıkçı kooperatiflerinde Yönetim, AB Balıkçılık politikası, Balıkçılık Turizmi ve Temel İngilizce olacak şekilde toplamda 70 saatlik eğitim verilecek. Özellikle Balıkçılık Turizmi ve Balıkçılık Fonlarının idaresini yerinde gözlem için İtalya’ya Çalışma ziyareti düzenlenecek. Ayrıca, Turizm ve Balıkçılık birleştirilerek bölgede farkındalık oluşturulacak ve böyle bir oluşumda yer alacak kuruluşların çalışanları AB ve Balıkçılık Turizmi konusunda eğitilecek. Yerel Kalkınma Komitesi oluşturularak Balıkçı Kooperatiflerine yönelik yarışma organize edilecek ve kazanan kooperatif ödüllendirilecek. Bu çalışmaların yanı sıra ilkokullarda AB, Balıkçılık ve Turizm amaçlı farkındalık çalışmaları yapılacak. Yine proje kapsamında Ankara’da uluslararası katılımlı Balıkçı Kooperatifleri ve sorunlarının masaya yatırılacağı bir toplantı organize edilecek.” ifadelerini kullandı.RTEÜ


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI