Kar Fındığın fiyatını uçurdu

Yaşanan don olayı nedeniyle son 3-4 gün içerisinde fındık fiyatları 5.85 liradan 6.75 liraya çıktı. Yapılan ilk tespitlere göre 200 metrenin üzerindeki rakımda yüzde 100 hasar olduğu belirtildi.

YÖREDEN HABER 5.04.2014 09:39:00 13 0
Kar Fındığın fiyatını uçurdu
Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman ile Ünye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yetkin Esen, 29 Mart tarihinde bölgede yaşanan don olayı sonrası arazilerde ön tespit çalışmaları yaptı. İncelemeler sonrası açıklamalarda bulunan Sarıkahraman, durumun bölge için son derece vahim olduğunu, afet sonrası oluşan hasarın yüzde 100’lere kadar ulaştığını belirtti.

Yaprakların yeşil görünmesinin kimseyi yanıltmaması gerektiğine dikkat çeken Sarıkahraman, “29 Mart akşamı bölgemizde yağan kar ve sonrasında meydana gelen don olayıyla ilgili oluşan zararla ilgili bir ön tespit yaptık. Burada gördüğümüz manzara hiç iç açıcı değil, yaprakların yeşil olması bizleri yanıltmasın çünkü yeni doğmuş fındıklara baktığımız zaman yüzde 100 zarar var. Fındıkların içini açıp baktığımız zaman görüyoruz ki içi tamamen yanmış bu fındığın büyümesi imkansız. Genel olarak rakımı 200 metreye kadar olan yerlerde yüzde 60’larda olan hasar, 200 ve üzeri rakımdan sonra ise yüzde 100’le ulaştığını görüyoruz” diye konuştu.Milli gazete
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI