Kale-i Bala’da son durum

Kale-i Bala’da son durum

YÖREDEN HABER 22.08.2018 12:59:27 1238 0
Kale-i Bala’da son durum

Haber; Ali Akyıldız

Kale köyü;

Çamlıhemşin-Rize ili, Çamlıhemşin kazasının 40 km uzağında, rakımı 2800 lerde olan en son köyüdür. Fırtına deresinin doğduğu noktada yer alan kale köyü; Kaçkarların bir bölümünü oluşturan, Tatos dağı eteklerinde kurulmuş tarihi bir köydür.

Fırtına deresinin doğduğu noktada yer alan kale köyü; Kaçkarların bir bölümünü oluşturan, Tatos dağı eteklerinde kurulmuş tarihi bir köydür. Erzurum İspir ve Artvin Yusufeli ne geçit veren yapısıyla, geçmişte yük kervanlarının geçiş yaptığı, noktalardan biri olma özelliğine sahibti. Kale-i bala olan ismi Cumhuriyet yıllarında Hisarcık olarak değiştirilmiş ve bu isimle yıllarca anıldıktan sonra, tekrar Kale köyü olarak ismi değiştirilerek bu günkü ismini almıştır.

Kale-i Bala’da bir süre önce başlayan restorasyon çalışmalarıyla ilgili Köy Muhtarı Mehmet Ali Yanmışoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Yanmışoğlu “Kalemizin koruma amaçlı restorasyonu bu anda tamamlanmıştır.Kazı işlemleri yapılırsa bu 4-5 sene daha sürecektir.Vali beyle yaptığım görüşmede çalışmalar devam edeceği söylendi.Zaman verilmedi.Köyümüzde İmar Planı yapıldı.B una göre burada bulunan evler kamulaştırılması söz konusu oldu.Biz buna itiraz ettik.Herkes kendisi yapsın diye.Parke çalışmaları döner göle kadar yapıldı.Kale’ye kadar yol yapımı devam edecek” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI