Kadınlar gününde örnek bir kadın portresi

8 Mart Dünya’da kadınlar günü olarak kutlanır. Bu günde kadınlar hatırlanır. Yaşamlarından kesitler sunulur. Ve o gün geçtikten sonra ise normal hayata dönülür.

YÖREDEN HABER 9.03.2017 15:42:21 2010 4
Kadınlar gününde örnek bir kadın portresi

Haber ve Fotoğraflar; Ali Akyıldız

Rize’nin Pazar ilçesinde “laz kızı” olmasına rağmen Hemşinli aileye gelin giden Ayşe Yıldız’ın azmi diğer kadınlara örnek teşkil ediyor. KOSGEB’e başvurarak “kendi işimi kurmak istiyorum” diyerek çalışmalara başladı.

Ayşe Yıldız serüvenini kadınlar gününde anlattı “ Bizim de bir şeyler yapmamız gerektiğini düşündüm. Eşime konuyu açtım.”Ne yapabiliriz” dedik. Ve çalışmaya başladık. Kafamızdaki projenin hayata geçmesi için maddi imkanlarımız yeterli değildi. Bu işi halletmek için çalışmaya başladık. KOSGEB’e başvurduk. Neler yapacaklarımızı anlattık. Çok uygun görüldü ve bize maddi destek de bulundular. Biz burada eşimle çalışıyoruz. İşimizi küçük bir alanda kurduk. Büyüttük. Ve tamamen organik yemeklere döndük. İşyerimizi kültürümüze yönelik değerlerimizle donattık. Bu bile ilgi odağı oldu” dedi.

Yıldız” Kadınlar gününde hatırlanan ama yaptıklarıyla örnek olan bir kadın olmalıyız. Karadeniz kadını üretkendir. Bu yeteneklerini ortaya çıkarması için bir “kıvılcım” a ihtiyaç vardır. Bu kıvılcımı biz yaktık. Gelinen noktada durmak değil, daha ileriye gitmek, daha güzelini yapmak için çalışıyoruz. Gelecekte işimizi büyüterek yazlık bir yer yapmak istiyorum. Bizim bu yaptıklarımız ve yaşadıklarımız diğer kadınlara örnek olmasını istiyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
pazarlı
10.03.2017 08:17:21
tebrikler ali bey,kaçkar53 ve hanım bacımız

salih
10.03.2017 08:17:44
haber işte bu kardeşim

tarık
10.03.2017 08:18:23
apo abi haberciliğe farklı bir boyut getirdiniz.o yüzden her geçen gün okuyucunuz artıyor

dayı
10.03.2017 08:19:19
ali beye teşekkür ederim.hakikaten var olan bir boşluğu bu haberler ile doldurdu.bıktık artık siyaset haberlerinden.aynı yüzleri görmekten.kaçkara da teşekkür ederim

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI