Kaçkarlar’da kış güzelliği

Doğu Karadeniz Bölgesi boyunca uzanan 3 bin 937 metre yüksekliğe sahip Kaçkar Dağları yağan karla birlikte beyaza büründü.

YÖREDEN HABER 17.11.2020 11:17:38 199 0
Kaçkarlar’da kış güzelliği

RİZE-Doğu Karadeniz Bölgesi boyunca uzanan 3 bin 937 metre yüksekliğe sahip Kaçkar Dağları yağan karla birlikte beyaza büründü.

Nadir bulunan bitki türleri, ormanları, yaban hayatı ve buzul gölleri ile 51 bin 500 hektar alanı kapsayan Kaçkar Dağlar Milli Parkı alternatif tatil arayanlara eşsiz güzellikler sunuyor.

Türkiye'nin 3 bin 937 metreyle en yüksek 4'üncü dağı olan Kaçkarlar, birçok yaylayı içerisinde barındırmasının yanında 2 bin 500 rakımın üzerine ulaşabilen yaylaları ile ziyaretçilerini doğal güzelliğiyle adeta büyülüyor.

Kaçkarlar, buzul gölleri ile birlikte ”yüzen ada” zenginliğine de sahip. Yedigöller bölgesi ve 300 hanesi ile Çamlıhemşin’in en kalabalık Koçdüzü yaylasında bulunan yüzen adacıklar her mevsim ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. Fauna açısından da zengin olan Kaçkarlar, kurt, ayı, domuz, tilki, karaca, yaban keçisi, geyik, sansar, dağ horozu, Kafkas semenderi gibi türleri barındırıyor.

Rize’nin Çamlıhemşin, geri kalanı Artvin’in Yusufeli ilçesi sınırlarında yer alan, 3937 rakımlı Kaçkar Dağıları’nda yer alan Kaçkar Dağları Milli Parkı, zengin faunasının yanı sıra dört mevsim karlı zirveleri, buzulları, buzul gölleri, çayırları ve sık ormanlarıyla tatilciler ve doğa tutkunlarının uğrak yerlerinin başında geliyor.

4 Mevsim Kaçkarlarda Turizm işletmeciliği yatığını söyleyen Osman Karali, Çamlıhemşin üzerindeki yaylalar genelde Hemşin yaylası olarak bilinse de bu yayla bir Laz yaylasıdır. 2400 rakımda bulunan Koçdüzü yaylasını, Dikkaya ve Çayırdüzü köyleri kullanmaktadır. Yaylada ortalama 300 hane bulunmaktadır. Bu doğa harikası yaylada en güzel nokta hiç şüphesiz cennet-cehennem tepesidir. Yerel halk tepeye Samaile adını veriyor, bir tarafı uçurum diğer tarafı ilkbaharda yemyeşil sonbahar ’da rengârenk ve kışın ise karla kaplı bir alan olan tepe yaylayı izlemek için en güzel noktadır.” dedi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrasında alternatif tatil arayanlara farklı güzellikleri ile hizmet veren Kaçkar Dağları ayrıca 33 yaylası ile gezginlerin uğrak yerleri arasında bulunuyor.

Türkiye'nin 3 bin 937 metreyle en yüksek 4'üncü dağı olan Kaçkarlar, birçok yaylayı içerisinde barındırmasının yanında 2 bin 500 rakımın üzerine ulaşabilen yaylaları ile ziyaretçilerini doğal güzelliğiyle adeta büyülediğini anlatan Karali, Yağan karla birlikte görsel manzaraları görüntülemek ve fotoğraf karelerinde arşivlemek için, İstanbul’dan gelen doğa tutkunlarıyla birlikte Koç düzü yaylasında güzel bir gün geçirdik. diye konuştu


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI