Kaçkarlarda Güz Maratonu fotoğrafları görücüye çıktı

22 Kasım saat 18.00' da yapılan ödül töreni ve sergi açılışını Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap, RTE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, , DKMP 12. Bölge Müd?

YÖREDEN HABER 23.11.2017 13:21:23 102 0
Kaçkarlarda Güz Maratonu fotoğrafları görücüye çıktı

DKMP 12. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ sorumluluk alanında bulunan Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisindeki 250 metre düşüşüyle ülkemizin en yüksek şelalesi “Tar Deresi Bulut Şelalesi Tabiat Anıtı’ ile muhteşem doğası ve Zil Kalesiyle ‘Çat Vadisi’ içerisinde 20-21-22 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlediğimiz “Kaçkarlarda Güz Fotomaraton Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri verilerek Fototoğraf Sergisi düzenlenen bir törenle Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde açıldı.

22 Kasım akşamında yapılan ödül töreni ve sergi açılışına Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap, RTE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, İl Kültür veTurizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, DKMP 12. Bölge Müdürü Ahmet Usta, DKMP 6. Bölge Müdürü Rıza Kamil ile Seçici Kurul Üyeleri Mustafa Reşat Sümerkan, Emin Kanbur, Murat Genç, Yunus Koç, Mehmet Ali Ak ve çok sayıda davetli katıldı.

“Hayırlı” olması dileğiyle yapılan ve birbirinden güzel Kaçkarları yansıtan fotoğrafların yer aldığı sergi açılışından sonra “Kaçkarlarda Güz Fotomaraton Yarışması”nda dereceye giren fotoğraf sanatçıları 1. Ali Mermertaş 2. Yüksel Aslan 3. Ali Mermertaş; Mansiyonlar 1. Hakan Biberoğlu,2. Osman Miletli; Milli Parklar Özel Ödülü alan Yusuf Berber’e birer plaket/belge ve ödülleri veridi.

Bölge Müdürü Ahmet Usta yaptığı açıklamada “Etkinlik kapsamında düzenlenen yarışma sonrası açılışını yaptığımız Fotoğraf Sergimizinden amacımız doğasıyla, dağlarıyla, bitki örtüsü, vadileriyle, gölleri, akarsularıyla, yaban hayatı, bitki çeşitliliğiyle dört mevsim fotoğraf çekmek için son derece güzel olan bu korunan alanımızı halkımıza, doğaseverlere görsel zenginlik olarak yansıtmak ve zamanımızın tanığı olan bu fotoğrafları dondurup bir belge gibi gelecek yıllara aktarmaktır. Kaçkarlar, içerdiği doğal güzelliklerle her zaman fotoğraf meraklılarının ilgisini çekmiş bir coğrafyadır. Bu coğrafyanın güzelliklerinin belgelenmesi, paylaşılması ve kalıcı hale getirilmesi çok önemlidir. Umarız, yarışma sonrası düzenlenen “Kaçkarlarda Güz Fotoğraf Yarışması” sergisi şehrimizin tanıtımına katkı sağlar ve doğaseverler Fotoğraf Sergimizi ziyaret ederler.” dedi.

“Kaçkarlarda Güz Fotomaraton Yarışması”nda seçilen fotoğrafların yer aldığı Fotoğraf Sergimizi 24 Kasım akşamına kadar gezebilirsiniz.(Milli Parklar Rize)


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI