Kaçkar yolu Projesi start alıyor."Bin yılın izi sürülecek"

Ev sahipliğini Hemşin Kaymakamlığı ve Hemşin Belediyesinin yaptığı Bölge yayla kültürünün merkezi Hemşin' de geniş katılımlı toplantı gerçekleştirildi.

YÖREDEN HABER 23.11.2017 07:34:36 117 2
Kaçkar yolu Projesi start alıyor."Bin yılın izi sürülecek"

Geçmişi 1000 yıllara dayanan ve Kaçkarların kuzey yakasında tulumun sesinin duyulduğu her yerde Hemşin kültürü hakimdir,

Bu zengin kültürün merkezi şirin Hemşin ilçemizde bir dizi incelemeler ve bir dizi yatırımları yerinde görmek ve 'KAÇKAR YOLU' projemizi uygulamak için geniş tabanlı bir toplantı yapıldı

Toplantıya Hemşin Kaymakamı Coşkun Öztürk, Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar, Rize İl Genel Meclisi, Turizm Komisyonu üyesi, Muhittin Aydın Bilsel, Yusuf Arısoy, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Milli Parklar Şb. Müdürü, Hemşin İl genel meclis Üyesi Nadir İnce,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hemşin İlçe Müdürü Dursun Ali Akpınar katıldı, Toplantı sonunda ise diğer yetkililerden oluşan kalabalık bir toplulukla Hemşin ilçesinin kültürel ve doğal zenginliklerini yerinde incelediler.

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Hemşin’in değerleri ve 2018 yılı faaliyetleri hakkında uzun bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kaçkar yolu Proje Koordinatörü Emin Kanbur “ uzun süredir bu proje hakkında çalışmalar yapıyoruz. Şimdi ise yeni bir aşamaya geldik. İlk olarak Rize Turizm için çok büyük değer olan Hemşin ilçemizde bir araya geldik. Proje Merkezinde 500 yıllık konakları, Tepan Köyü Tarihî Camisi, Taş Kemer köprüler ve Tulum eşliğinde eşsiz folkloruyla yer alan ilçemizin 'KAÇKAR YOLU' projemiz ve yakın bir zamanda uluslararası boyutta hak ettiği değeri kazanması için 2018 yılı içinde yoğun bir çalışma başlatılma kararı alındı. Bu kapsamda Hemşin İlçemizde başta Kaymakamımız olmak üzere, Belediye Başkanımız ve diğer katılımcılar ile birlikte toplantı yaptık. Ardından Tarihi yerlerde incelemeler gerçekleştirdik. Bu toplantılarımız “Kaçkar yolu” projesi kapsamındaki ilçelerde devam edecektir” dedi.


Anahtar Kelimeler:
selim
23.11.2017 07:50:55
hayırlı olsun

kamil
23.11.2017 07:52:01
güzel bir çalışma çamlıhemşine alternatif değilde destek sağlayacağını düşünüyorum.tüm bölge nasiplenir

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı