Kabotaj Bayramı kutlamaları yapılıyor

Faroz Balıkçı Barınaklarındaki kutlamalara katılan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Davut Çakır, Trabzon Deniz Komutanı Albay İlhan Öcalan, Liman Müdürü İhsan Gümrükçüoğlu, şehitler anıs?

YÖREDEN HABER 27.06.2014 10:48:26 21 0
Kabotaj Bayramı kutlamaları yapılıyor
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, 1 Temmuz Ramazan gününe rastlaması nedeniyle Trabzon'da Çok Güzel Bir Havada Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Törende bir konuşma yapan Vali Öz, “Kabotaj ve Denizcilik bayramı devletimizin denizlere hakimiyeti ve devlet kimliğinin denizlerde kullanılması gücünün anlamına geliyor. Bu bayramlar vesilesiyle hem millet olmamızın anlamını yeniden yaşıyoruz, hem de denizlerde hayatını kaybetmiş şehitlerimizi anıyoruz. Bunun yanında denizlere verdiğimiz değeri sorgulayıp, denizlerimizden daha iyi nasıl yararlanabilirizin hesabını yapıyoruz. Sorgulanması ve alınması gereken tedbirlerimiz var. Denizlerden daha verimli yararlanmaya yönelik çalışmalara ihtiyacımız var. Özellikle Trabzon gibi doğası ve denizi güzel bir şehrin ve bu şehir insanlarının denizle daha barışık yaşamaya ihtiyacı var diyor, herkesin bayramını kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Liman Başkanı İhsan Gümrükçüoğlu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Genel Sekreteri Davut Çakır, Trabzon Deniz Komutanı Albay İlhan Öcalan’a günün anlam ve önemine binaen hediyeler takdim etti.

Daha sonra serbest yüzme, yağlı direkten bayrak alma, ördek yakalama yarışmalarına geçildi. Faroz Balıkçı Barınakları'nın bulunduğu alanda yapılan yüzme, yağlı direkten bayrak alma ve ördek yakalama yarışmaları, kutlamalara renk kattı. Yarışmalarda dereceye girenler, çeyrek altınla ödüllendirildi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı