JAPON BÜYÜKELÇİDEN ÇAYDOSKA ZİYARET

JAPON BÜYÜKELÇİDEN ÇAYDOSKA ZİYARET

YÖREDEN HABER 22.06.2018 07:47:57 15 0
JAPON BÜYÜKELÇİDEN ÇAYDOSKA ZİYARET

RİZE-Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Akio MİYAJİMA, Bir dizi program için geldiği Karadeniz turunda Rize’de bulunan Çayeli Doğa Sporları Kulübü (ÇAYDOSK) ziyaret etti.

Sürpriz ziyarette Türkiye verimlilik vakfı Başkanı Cemalettin KÖMÜRCÜ, Çayeli Kaymakamı Oğuz ŞENLİK yer aldı. Çaydosk Başkanı Adem KÖSE öncelikle Japon Büyükelçimizin ziyaretinden dolayı ekip olarak memnun olduklarını sayın, Akio MİYAJİMA’ yı İlimizde ve ilçemiz Çayeli de ağırlamaktan mutluyuz dedi. Çocukluğumuzdan bu yana hep merak ettiğimiz ve hep sempati duyduğumuz bir devlet Japonya, Ülkemizin her daim dostu olmuş bir devletin Büyükelçisini Kulübümüzde misafir etmek onur verici bir şey.

Başkan Adem KÖSE, Çaydoskun faaliyetleri uyguladığı projeler ve yeni projeler hakkında bilgiler vererek özellikle yeni dönemde oluşturmayı düşündükleri Arama Kurtarma Kamp, ilkyardım kaza önleyici eğitim kamp projesini Büyükelçi ile paylaşarak bu konuda destek istedi. Başkan Adem KÖSE, Ayrıca Japonya Türkiye arasında ilişkiler, Tokyo Rize arasında Doğa ve dağcılık Turizmi, sosyal kültürel alanda çalışmalar yaparak kardeş şehir uygulamasını da yapmak istediklerini belirtti. Çayeli kaymakamı Oğuz ŞENLİK ilçemizde Akio MİYAJİMA’yı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Büyükelçi konuşmasında bu denli sıcak bir ortamda ağırlanmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Rize çok güzel bir il burada olmaktan Çayeli’nde olmaktan mutluyum dedi. Çaydoskun faaliyetlerini çok beğendiğini ve beraberce yapmak istedikleriniz bizler için çok önemli ve her daim irtibatta olarak bağımızı koparmayalım dedi. Ayrıca büyükelçi Çaydosk yönetici ve üyelerinin kendi evlerinde yaparak getirdikleri yöresel yemeklerden çok memnun kaldıklarını söyledi. Geç saatlere kadar süren sohbetin ardından Büyükelçi ve heyeti Çayeli ilçesinden ayrıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI