Japaonya Büyükelçisi Rize'de

Japonya Büyükelçisi Miyajima Rize’de: “Recep Tayyip Erdoğan’la İki Ülke Arasındaki İlişki Çok Daha Arttı”

YÖREDEN HABER 22.06.2018 07:02:37 25 0
Japaonya Büyükelçisi Rize

RİZE-Çeşitli ziyaretler için Rize'ye gelen Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, AK Parti Rize İl Başkanlığını ziyaret ederek Başkanvekili Ali Haydar Er ve Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin ile bir araya geldi.

Türkiye ile Japonya'nın samimi ilişkilerine vurgu yapan Miyajima, Recep Tayyip Erdoğan'ın göreve gelmesi ile iki ülke arasındaki ilişkilerin çok daha geliştiğini ve büyüdüğünü belirtti.

Miyajima: “JAPONYA’DA 2019 TÜRKİYE YILI İLAN EDİLDİ

Japonya'da 2019 yılını Türkiye yılı olarak ilan ettiklerini belirten Miyajima, 'Önümüzdeki dönemde ilişkilerimizi çok daha ileri taşıyacağımıza inanıyorum. Gelecek yıl G20 zirvesinin Japonya'da yapılacak olması ve Japonya'da imparatorluk değişimi nedeni ile Türkiye'yi iki kez misafir etme fırsatı bulacağız. Bu da çok önemli bir şans.' dedi.

Miyajima, Türkiye'de çok iyi dostluklar edindiğini de ifade etti.

Er: “JAPONYA VE TÜRKİYE ASYANIN İKİ KANADI GİBİDİR”

Başkanvekili Er ise, Japonya ile gönül bağlarının kuvvetli olduğunu her iki ülkenin de birbirlerinin zor anlarında destek verdiklerini vurgulayarak, 'Biz gönül dostluklarımızın yanında geçmişte güçlü bir bağımız olduğuna inanıyoruz. Amacımız iki ülke dostluğunun çok daha yukarılara taşınması. Bunun için her iki ülkede üzerine düşeni yapıyor. İki ülke Asya'nın iki kanadı gibi. Birlikte havalanacağız.' ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı