İYİDERE’DE 10. HAMSİ ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

İyidere Belediyesi tarafından bu yıl 10 uncusu düzenlenen “Hamsi Şenliğinde” yoğun ilgi gördü.

YÖREDEN HABER 14.12.2017 09:52:36 12 0
İYİDERE’DE 10. HAMSİ ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ
İyidere Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 10 uncusu yapılan Hamsi Şenliği İyidere sahilinde gerçekleştirildi. Şenliğe Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr.Reşat Kasap, Çay İşletmeleri Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, İyidere  Kaymakamı Orhan Altın ve birçok ilçenin belediye başkanı, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete bu yıl 10 uncusunu düzenledikleri şenlikte yenilikler kattıklarını belirterek “Şenlik kapsamında düzenlediğimiz yarışmada ev hanımlarımız marifetlerini konuşturdu. Hamsi ile yapılan hamsili ekmek, hamsi köfte, hamsili pilav ve birçok yöresel lezzet burada sunulacak. Bu yarışma sayesinde yöresel yemek kültürümüzü de tanıtma fırsatını yakalamış olacağız. Geleneklerimizi yaşatmak zorundayız,  ilçemizi hamsi etkinlikleri ile tanıtmak istiyoruz, ayrıca protokolümüz ile halkımızı bir araya getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş ise yaptığı konuşmada İyidere Belediyesi tarafından organize edilen bu etkinlikte çıtanın her geçen yıl daha yükseltildiğini belirterek; “Huzurlu bir ortamda halkımızla iç içe olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu seneki etkinlikte yöresel lezzetlerimizi unutturmamak ve gelecek nesillere taşımak için ev hanımları arasında bir yarışma da düzenlenmiş. İçinde bulunduğumuz nimetlerden yararlanmasını ve kültürümüzü yaşatmayı bilmeliyiz. Huzurlu bir ildeyiz ve geleneklerimizi huzur içinde yaşıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Karadeniz müziği eşliğinde sahilde toplanan yaklaşık 2 bin kişiye Hamsi ikram edildi. İkramın ardından jüri ekibi hamsi ile yapılan yöresel ürünleri değerlendirdi.Rize Valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı