İşkur Pazar’da stand açtı

Pazar Belediyesinde müracaat bürosu kuruldu!

YÖREDEN HABER 10.09.2013 20:26:26 23 0
İşkur Pazar’da stand açtı



Türkiye İş Kurumu tarafından istihdamın korunması ve arttırılması, işsizlerin niteliklerinin geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yönelik olarak Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde Toplum Yararına Program (TYP) uygulanacaktır.

Başvurular 10.09.2013 tarihinde başlayacak 16.09.2013 Pazartesi günü mesai bitimi itibariyle sona erecektir.

İnternetten başvurular kabul edilmeyecek olup katılımcılar bizzat Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne başvuru yapacaklardır.

Pazar ve Ardeşen ilçelerinde müracaatlar belediye hizmet binalarında İŞKUR  personeli tarafından kabul edilecek olup Pazar, Ardeşen ve Fındıklı’da ikamet eden katılımcıların Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne gerek kalmadan nokta yerlerde müracaat yapabileceklerdir.


Toplum Yararına Program (TYP) katılım Şartları
1) Kuruma Kayıtlı İşsiz Olmak
2) 18 yaşını tamamlamış olmak
3) Emekli, malul,dul ve yetim aylığı almamak
4) Öğrenci olmamak (aöf ve 2.öğretim hariç)
5) Katılımcıların eğitim durumlarında herhangi bir sınırlama yoktur.

Katılımcıların sayısı ve seçimine ilişkin hususlar;

Noter kurası yöntemi uygulanacak olup %80 katılımcı için noter kurası çekilecek %20 katılımcıda dezavantajlı gruptan belirlenecektir.

Çaykur’da çalışanlar, mevsimlik işçiler, Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün düzenlediği işbaşı eğitim programları (iep) ve işgücü yetiştirme kurslarına katılan, mezun olan 6 ayı doldurmamış kişiler başvuru yapamayacaklardır.

Katılımcılar birden fazla programa müracaat edemeyecekler, birden fazla programa başvuru yapan katılımcıların ikamet ettikleri yerdeki müracaatları kabul edilecektir.

Toplum Yararına Programa (TYP) daha önce katılan, mazeretli ve mazeretsiz işi bırakan kişilere, Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından teklif edilen en az 3 iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyen kişiler son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmediyse başvuru yapamayacaklardır.
Toplum Yararına Program (TYP) ilanında belirtilen şartlar Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından sistem üzerinden kontrol edilecek olup yukarıda sağlanan şartları taşımadığı belirlenen kişilerin müracaatı kabul edilmeyecektir.

Kura tarihleri katılımcıların cep telefonlarına mesaj olarak bildirilecektir.
Yapılacak kurada asil olarak kazananların 30.09.2013 tarihine kadar kimlik fotokopisi, diploma fotokopisi belgeleriyle çalışmak istedikleri kuruma işbaşı için müracaat yapacaklardır.
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı