İŞKUR GENEL MÜDÜRÜNDEN ZİYARET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü, Yrd. Doçent Dr. Nusret Yazıcı Borçka’daydı.

YÖREDEN HABER 10.02.2014 20:13:33 29 0
İŞKUR GENEL MÜDÜRÜNDEN ZİYARET
Yazıcı’yı karşılayanlar arasında, Ak Parti Borçka Belediye Başkan Adayı Aslan Atan, Ak Parti Borçka İlçe Başkanı Şükrü Ertürk, Ak Parti İl Genel Meclisi Aday Adayı Mustafa Kalender ve Muhammed Çakmak, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Saruhan ve Borçkalı vatandaşlar vardı.

Yrd. Doçent Dr. Nusret Yazıcı’yı kısaca tanımak gerekirse; 1974 yılında Artvin’in Yusufeli ilçesinde doğdu. 1997 yılında Atatürk Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitede 2001 yılında master, 2007 yılında ise doktora derecelerini aldı. 2009 yılında Artvin Çoruh Üniversitesi’nde Yrd. Doçent Dr. ünvanını aldı.  Erciyes, Kafkas, Anadolu ve Artvin Çoruh Üniversite’lerinde ön lisans ve lisans dersleri verdi. 2012 Mayıs ayında Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü oldu.

O gün ki Resmi Gazete’nin 02.05.2012 tarihli sayısında yapılan açıklamaya göre; açık bulunan 1.′inci derece kadrolu ve +6400 ek göstergeli Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’ne Nusret Yazıcı’nın atanması uygun görüldü.

O dönem Artvin Çoruh Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent Doktor olan Nusret Yazıcı, ülkemizin en önemli kurumlarından birinin başına atanması Artvin’de sevinçle karşılandı. Artvin’de uzun yıllar üniversitede önemli çalışmalarda bulunan Nusret Yazıcı’nın bu göreve atanması ile birlikte İş-Kur alanında gelecekte ilimiz adına da önemli çalışmaların yapılabileceği o zamandan düşünülmeye başlandı. Genç, aktif ve girişken yapısı ile tanınan Nusret Yazıcı’nın bu kurumda başarılı olması ise hemşerilerinin en büyük temennisi durumunda.
Saat takriben 20:30 civarında Borçka’ya gelen Genel Müdür Yazıcı kendisini karşılayan partililerle kucaklaşıp görüştükten sonra Borçka içinde yürüyüşe geçildi. Ardından bir lokantada oturulup kendisine tatlı ve çay ikramı yapıldı. Yürüyüş içinde gerçekleşen diyaloglarda Yazıcı: “Annem de Borçkalı o yüzden Borçka’yı da memleketim gibi görüyorum ve burada sizlerle olmaktan dolayı gerçekten mutluyum. 2009’da İl İstihdam Kurumunda Aslan Atan’la beraber çalıştık ve bu dönemde Artvin bu alanda en iyi beş ilden biriydi. Aslan Atan’ı ağabeyim gibi görüyorum ve bundan şeref duyuyorum. Onun dışında seçimle ilgili olarak bir şeyler söylemek gerekirse milli iradenin sandıkta orta çıkacağını düşünüyorum.” dedi.

Ardından konuşan Ak Parti Borçka Belediye Başkan Adayı Aslan Atan şunları söyledi: “Ben de kendisinin beni ağabeyi olarak görmesinden dolayı gurur duyarım. Çalıştığımız dönemde altı bin kişiyi iş sahibi yaptık, bunun gerçekleşmesinde bakanımız kadar şuan Genel Müdürümüz olan Nusret Bey’in de payı büyüktür. Ayriyeten Bakan Bey’i ziyaret ettiğimde kendisini de buraya davet edeceğim.
Seçimlerle ilgili konuşmak gerekirse; İl Genel Meclisi için 11 aday adayımız var ve adayları belirleme çalışmalarımıza kimseyi kırmadan devam etmekteyiz. Seçime yönelik çalışmalarımız son hızıyla ilerliyor.” dedi.
Son olarak yola çıkmak üzere oturulan mekândan ayrılan grup tekrar kucaklaştı, fotoğraflar çekildi ve Yazıcı’nın ‘buraya gelmekten dolayı kendimi çok mutlu hissettim, eğer sizde Ankara’ya gelirseniz kapım hepinize açıktır.’ sözlerinden sonra yola çıkıldı.08 Haber 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI