İş Kur'dan 425 Kişiye İş İmkanı

İş kur Rize İl Müdürlüğü kısa adı (TYP) olan ‘’Toplum yararına program’’ kapsamında İl Merkezi İlçe ve Beldelerde; toplam 425 kişiyi işe alacak. Çalışma ve İş Kurumunun 2014 hedefleri ve gerçekleşme rakamları konusunda Riz

YÖREDEN HABER 8.07.2014 19:41:05 32 0
İş Kur
ÇALIŞMA VE İŞ KURUMUNUN FAALİYETLERİ KONUSUNDA ŞUNLARI SÖYLEDİ..

Kurumumuzun öncelikli faaliyet alanı iş arayan vatandaşlarla işverenlerimizi buluşturmak ve işsiz vatandaşlarımıza iş bulmalarında aracılık etmektir. Bu faaliyetimiz 11 iş ve meslek danışmanı personelimiz aracılığıyla yürütülmektedir. Her işsiz kardeşimizin kurumumuzda bir danışmanı mevcuttur. Bu danışman arkadaşlarımız işsiz kardeşlerimizin iş bulma konusundaki bütün sorunlarıyla ilgilenmekte ve gerek görülmesi halinde işsiz kardeşlerimizi meslek edinme kurslarına yönlendirmektedirler.

İşçi ve işveren arasında çalışma hayatı içinde yaşanan olumsuzlukların ilk çözüm merciiyiz. Çalışma hayatında oluşa sorunlara işçi ve işveren şikâyetlerine çözümler oluşturmaya mevzuatlar ve kanunlar çerçevesinde çalışıyoruz.

İşsiz kalan vatandaşlarımıza işsizlik ödeneği bağlama işlemlerini gerçekleştiriyoruz. İşverenlerimize ise ücret garanti fonu kapsamında destek olmaya çalışıyoruz.

Kurslar servisi birimimizle piyasanın ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını il istihdam ve mesleki eğitim kurulu kararlarıyla kurs programları düzenliyor ve meslek sahibi olmayan işsiz vatandaşlarımızın meslek sahibini olmalarına yardımcı oluyoruz.

haber:Orhan Yazıcılar  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI