İnsanlık öldü diyenler ibret alsın

Rize'de arkadaşlarıyla beraber dolaşırken bulmuş olduğu eşyayı Rize Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne teslim eden gencin insanlık ölmemiş dedirten olayı duyanları şaşırtıyor.

YÖREDEN HABER 13.05.2014 19:57:31 53 0
İnsanlık öldü diyenler ibret alsın
Rize Atatürk Caddesinde arkadaşlarıyla birlikte gezerken yolda bulmuş olduğu maddi değeri yüksek altın bilekliği insaniyet namına Rize Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne teslim eden Oğuzhan KOLCU isimli genç yapmış olduğu doğru davranışla herkese örnek oldu.

Rize'de Atatürk caddesinde alışveriş sonrası dolaşan Kübra ÇELİK isimli bayan farkında olmadan kolundan düşürdüğü altın bilekliğini eve gittikten sonra kaybettiğinin farkına varınca telefonla Rize Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne ulaşarak bilgi verdi. Vermiş olduğu bilgi doğrultusunda Zabıta Müdürlüğüne çağrılan Kübra ÇELİK daha önceden Oğuzhan KOLCU isimli genç tarafından bulunup Zabıta Müdürlüğüne teslim edilen bileklik olduğunun haberini aldı. Kübra ÇELİK 'in tarifi ve Zabıta Müdürü Bayram Ali SARI ve çalışan personelin teşisi sonrasında sahibi olduğu anlaşılan bileklik Kübra ÇELİK'e teslim edildi.

Olayın aydınlığa kavuşmasının ardından Zabıta Müdürlüğüne tekrar çağrılan bilekliği bulan Oğuzhan KOLCU yapmış olduğu açıklamada, vermiş olduğu kararın çok doğru bir karar olduğunu ve her vatandaşın yapması gereken bir olay olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam ett; 'Ben ve arkadaşlarım insanlık görevimizi yerine getirdik. Bizim olmayan bir eşyayı nasıl sahiplenebilirdik. Bulmuş olduğumuz bilekliği Zabıta Müdürlüğümüze teslim ederek sahibinin bulunmasını sağladık ve sahibi bulundu. Gerçekten çok mutlu oldum emeği geçen Rize Belediyesi Zabıta Müdürümüze ve personeline teşekkür ediyorum' dedi.

Kaybetmiş olduğu bilekliğin kısa sürede bulunup kendisine teslim edilmesinden mutlu olan ve sevinçten göz yaşlarını tutamayan Kübra ÇELİK açıklamasında; 'Alış veriş sonrası eve gittim ve kolumda bilekliğimin olmadığını farkettim. Tekrar dışarıya çıktım ve gezmiş olduğum yerleri dolaşırken bir yandan da Zabıta Müdürlüğüne bilgi verdim. Yapılan bu onurlu davranış beni çok mutlu etti. Gerçekten günümüzde böyle insanları görmek çok güzel bir duygu. Bu davranış herkese örnek olmuştur' dedi.

Kayıp bileklik kısa bir sohbetin ardından bilekliği bulan Oğuzhan KOLCU tarafından kaybeden Kübra ÇELİK'e teslim edildi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI