İMAR BARIŞI BİLGİLENDİRME” TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İMAR BARIŞI BİLGİLENDİRME” TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

YÖREDEN HABER 23.06.2018 08:30:11 30 0
İMAR BARIŞI BİLGİLENDİRME” TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Kaymakamlık tarafından düzenlenen imar barışı bilgilendirme toplantısına katıldı.

Kaymakam Canpolat’ ın başkanlığında, Ticaret Odası Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, Belediye başkan Yardımcısı Yüksel Özbayraktar, DSİ 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Cavunt, yaptığı konuşmada, imar barışının, devletin vatandaşı ile itilaflı olduğu, imar planına aykırı, ruhsat ekleri projesine aykırı veya ruhsatsız olan yapıların kayıt altına alınması olduğunu söyledi.

Vatandaşların imar barışı konusunda azami seviyede bilgi sahibi olmalarını ve faydalanabilmelerini sağlamak amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini kaydeden Cavunt,” “Bilindiği üzere 7143 sayılı vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun 18.05.2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış ve Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin hükümleri yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kamuoyunda “İmar Barışı” olarak da bilinen bu düzenlemeye göre 08 Haziran 2018 Cuma gününden itibaren başvurular alınmaya başlanmış olup, vatandaşlarımızın imar barışı konusunda azami seviyede bilgi sahibi olmalarını ve faydalanabilmelerini sağlamak amacıyla mahalle ve köy muhtarlarımız ile kamu kurum ve kuruluşlarından temsilcileri bilgilendirmek maksadıyla toplanmış bulunmaktayız” dedi.

İmar Barışı, İmar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesi ile vatandaşların sorunlarının çözülmesi olduğunu belirten Cavunt, “Bu yasal düzenlemedeki hedef vatandaşlarımızın devletle ihtilaflı durumunu ortadan kaldırmak, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırım olan yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırmaktadır. Vatandaşlarımıza, kendilerine ait yapıları e-devlet yoluyla başvuru yaparak kayıt altına alma imkânı tanınmıştır. İmar barışıyla ülkemiz genelinde yaklaşık 13 milyon yapının kayıt altına alınması beklenmektedir. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüzde vatandaşlarımızın kolayca erişebilecekleri “İmar Barışı Bankoları” oluşturulmuş ve konu hakkında yeterli sayıda ve nitelikle personel görevlendirilerek 8 Haziran 2018 Cuma gününden itibaren vatandaşlarımız “İmar Barışı” hakkında bilgilendirilmeye başlanmıştır. Bugün itibariyle Müdürlüğümüzce yaklaşık 500 kişiye bilgilendirme yapılmıştır. Bu bağlamda siz değerli muhtarlarımızın vatandaşların imar barışı hakkında azami seviyede bilgi

sahibi olmalarına katkı sağlayacağını bekliyor, toplantımıza katılımlarından dolayı başta Kaymakam Canpolat olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Daha sonra İmar ve Planlamadan Sorumlu Şube Müdürü Mesut Yüksel “İmar Barışı” konulu sunumu gerçekleştirdi. “İmar Barışı temalı kısa film gösterisinin ardından toplantı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

İmar Barışı konusunda Artvin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde bulunan başvurusu stantlarında ALO 181 ve Türkiye genelinde bakanlığın halkımızın hizmetine açmış olduğu http://imarbarisi.csb.gov.tr/ ile müdürlüğün http://artvin.csb.gov.tr/internet adresinden detaylı ve merak edilen soruların cevaplarına ulaşılabilecektir. Ayrıca Artvin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde bulunan başvurusu stantlarında gerekli teknik destek kurum personelince, ilçelerde ise Tapu Müdürlükleri teknik personelleri tarafından verilecektir.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI