İlk Meclis Toplantısı Yapıldı.

Rize Belediyesinde Başkanlık görevi değişikliğinin ardından ilk Meclis Toplantısı Prof. Dr. Reşat KASAP, Başkanlığında gerçekleştirildi.

YÖREDEN HABER 8.04.2014 19:39:01 13 0
İlk Meclis Toplantısı Yapıldı.
Her ay içerisinde bir kez toplanan ve Rize için önemli kararların alındığı Rize Belediye Meclisi, yapılan 2014 yerel seçimlerinin ardından 28'i Ak Partili 3 ' ü Saadet Partili olmak üzere toplamda 31 üyesi ile Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP Başkanlığında toplandı.Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı.

İstiklal Marşının ardından Meclis Başkanı Seçim sonrasında yapılan ilk toplantı olan Nisan ayı toplantısı ilk konuşmasını yaptı.

Meclis Başkanı yapmış olduğu konuşmada; 30 Mart Yerel seçimlerde bizleri bu göreve laik gören Rize'li hemşehrilerine teşekkür ederek başladı. Başkan Kasap, sözlerine şöyle devam etti. ' Şahsımın ve sizlerin bu görevi almış olup, bu kutsal görevi laikiyle yerine getireceğimize inancım tamdır. Rize Belediyesi Meclisi 25. dönemin ilk Meclis toplantısına başkanlık etmekten son derece mutlu ve huzurluyum. Halkımız ve Başbakanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'dan almış olduğumuz güç ile Rize'mizin mevcut sorunlarını akılcı, paylaşımcı hizmet anlayışını üstün tutan çağın gereklerine uygun bir düşünce yapısı ile birlikte vereceğimiz kararlarla çözeceğimizden eminim. Rize halkına verdiğimiz sözleri yerine getirip üreteceğimiz yeni projelerle şehrimizi kentsel dokusuyla yarınlara hep beraber taşıyacağız. Rize Belediyesinin kuruluş yılından bu güne kadar görev yapan Belediye Başkanlarına, Meclis Üyelerimize huzurlarınızda saygı ve sevgilerimi sunuyor hayatta olmayanlara Allah'tan rahmet diliyorum' dedi.

Toplantı 14 maddeden oluşan Meclis gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti. Buna göre, Meclis 1. ve 2. Başkan Vekilliğine ; Sultan YILMAZ, Ali Fuat ÇAKMAKÇI.

2 Asil, 2 yedek Meclis katipliğine ; Abdullah Oğuz HUT, Necibe OFLU.

3 kişiden oluşan Encümen üyelikleri seçimine ise ; Ali Rıza SANCAKTUTAN, Ali Fuat ÇAKMAKÇI, Emine AKTAŞ seçildi.

Toplantı Meclis Başkan vekili Sultan Yılmaz’ın kalan gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI