İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Kemal Çeber, başkanlığında yapıldı.

Rize İli 2019 yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Kemal Çeber, başkanlığında yapıldı.

YÖREDEN HABER 9.10.2019 07:46:37 25 0
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Kemal Çeber, başkanlığında yapıldı.

RİZE-Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesini, çalışmalarının koordine edilmesini ve il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla üçer aylık dönemler halinde gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantılarının 2019 yılı 4. Dönem toplantısı, Rize Valisi Kemal Çeber Başkanlığında yapıldı.

Ticaret Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen ve sekretaryası İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğünce yürütülen toplantıya, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.

Vali Çeber, toplantının açılışında yaptığı açıklamada; “Bugünkü toplantımızın ana gündem maddesi, 2019 yılı 3. döneminde ilimizde gerçekleştirilen yatırımları dönem sonu itibariyle görüşmek, koordinasyonu gerektiren hususları tespit etmek ve bu yatırımların yerel ve bölgesel kalkınma bakımında değerlendirmesini yapmak olacaktır” dedi.

Vali Çeber, ayrıca Rize genelinde 2019 yılı 3. döneminde; ulaşım sektöründe 67, eğitim sektöründe 32, kültür-turizm sektöründe 33, tarım sektöründe 23, enerji sektöründü 22, imalat-gıda sektöründe 14, konut sektöründe 9, madencilik sektöründe 1, sağlık sektöründe 11 ve diğer kamu hizmetleri alanında 159 olmak üzere toplam 371 proje yürütüldüğünü belirtti ve toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yatırımcı kurumların çalışmaları ve projeleri hakkında yaptıkları sunumlar ile devam etti.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI