İl Genel Meclisinde Veda toplantısı yapıldı

Vali Çakır, “Rize’ye zaman mefhumu tanımadan üstün görev ve sorumlu hizmet anlayışı içerisinde başarılı hizmetler veren Rize İl Genel Meclisinin Başkan ve tüm üyelerine, İl Özel İdaresinin her kademesinde görevli çalışkan tüm

YÖREDEN HABER 11.03.2014 07:38:27 76 0
İl Genel Meclisinde Veda toplantısı yapıldı
Rize İl Genel Meclisi son dönem toplantısını Vali Nurullah Çakır’ın da katılımıyla gerçekleştirdi.

İl genel meclisinin son dönem toplantısına İl Genel Meclis Başkanı Hakan Gültekin, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney ve meclis üyeleri katıldı.

Vali Çakır’ın katıldığı toplantıda, 2013 yılı faaliyet raporu görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda ilk olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Ümit Hüseyin Güney, 2013 faaliyet raporunu okuyarak, 2013 yılında Özel İdare tarafından yapılan çalışmaları detaylı bir şekilde anlattı.

2013 yılı faaliyet raporunun oylanmasının ardından Vali Çakır bir konuşma yaptı; “Duygu yoğunluğunun en üst düzeyde yaşandığı son toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Rize’mize bir hizmet yapma yarışı içerisinde bu günlere ulaşmış bulunuyoruz. Seçimlerin ve demokrasinin bir sonucu olarak değişik görüşler değişik düşünceler burada temsil ediliyor, edilecek.  Bazı zamanlarda herkesin ortak düşünceleri oldu. Bazı zamanlarda ise itiraz edilerek farklı şekilde olması istendi. Bunlarda demokrasinin en güzel sonuçlarından birisidir. Bir dönemin sonuna geldik. Önümüzde seçimler var. Bu seçimlere de katılan herkese başarılar diliyorum.”
Rize’ye İl Genel Meclisi üyelerinin kararlarıyla güzel hizmetler yapıldığını belirten Vali Çakır, bizlerin amacı elimizdeki imkânları en verimli şekilde kullanarak, en iyi hizmeti yapabilmektir, İl Özel İdaresi’nin ilimizde çok güzel işlere imza attığını görmekteyiz. İl Genel Meclisi, sahip olduğu bütçe doğrultusunda aldıkları yatırım kararları ile köylere hizmet götürmeye devam etmektedir dedi.

Son 5 yılda İl Özel İdaresi’nin yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Çakır şöyle konuştu: “2005 ile 2013 tarihleri arasında İl Özel İdaremiz yaklaşık olarak 485.158.000 TL’lik bütçe kullanmış ve toplam bütçe 688.365.000 TL. olarak belirlenmiştir. Özellikle kendi bütçe imkânlarının gerçekleştirildiği yatırımların dışında KÖYDES noktasında çok önemli kaynaklar ilimize aktarıldı ve bu kaynaklarla da önemli hizmetler gerçekleşti. 2005 - 2013 yılları arasında ilimize 124.390.635 TL’lik kaynak aktarıldı.
Vali Çakır, İl Genel Meclisimiz, seçildiği günden bugüne kadar gerek köylerimize hizmet götürülmesi noktasında gerek eğitim, sağlık, tarım gibi alanlarda ilimiz ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda kurumlarımıza büyük destek vermektedir” şeklinde konuştu.
          Vali Çakır, “Rize’ye zaman mefhumu tanımadan üstün görev ve sorumlu hizmet anlayışı içerisinde başarılı hizmetler veren Rize İl Genel Meclisinin Başkan ve tüm üyelerine,  İl Özel İdaresinin her kademesinde görevli çalışkan tüm personeline teşekkür ederim.” dedi. Vali Çakır, İl Genel Meclisi üyelerine üstün hizmetlerinden dolayı birer plaket takdim etti. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı