İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyon Üyesi Hasçelik’ten açıklama.

İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonu üyesi CHP temsilcisi Osman Nuri Hasçelik İl Genel Meclisinin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

YÖREDEN HABER 4.03.2016 07:15:01 170 0
İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyon Üyesi Hasçelik’ten açıklama.
İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonu üyesi CHP temsilcisi Osman Nuri Hasçelik İl Genel Meclisinin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Hasçelik “Göreve geldiğim günden itibaren Pazar halkının bana vermiş olduğu yetkiyi bu güne kadar görev ve sorumluluklarımı gerek meclis çatısı altında,gerekse ilçemdeki köylere hizmet götürme birliği bünyesinde yapıcı,uzlaştırıcı sorunların çözümü noktasında alternatif çözümler öneren,özellikle mecliste kurulan komisyonlarda alınan kararlara katkıda bulanan bir çizgi izledim” dedi.
 
Hasçelik,daha sonra maddeler halinde yapılan ortak çalışmalar hakkında açıklamalarına devam etti.

MECLİSTE SORUN ÇIKARMADIK
 
“Ana muhalefet partisinin İl Genel Meclis Üyesi olarak diğer 3 arkadaşımla birlikte meclisi tıkayan değil, katkı sunan bir yaklaşım sergiledik”
 
HEP BİRLİKTE RİZE İÇİN ÇALIŞIYORUZ
 
“Mecliste 2 yıl boyunca önemli kararlara hep birlikte çözüm aradık. Rize’nin sorunlarının giderilmesi noktasında çok önemli katkılarımız olduğunu düşünüyorum.
 
Tabiki meclis çatısı altında olumsuz gördüğümüz konuları dile getirmekten geri kalmadık.
 
Fikir ayrılığımız olduğu konularda önümüze geldiğinde sakıncalarımızı dile getirmeyi de ihmal etmedik.
 
İlçe bazındaki çalışmalarım dayanışmacı, diyaloğa açık(şeffaf) ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla, gerek şantiye personeli ve muhatap olduğum muhtarlarımla iyi diyaloglar kurarak, onların sorunlarını ulaşamadıkları noktalarda dile getirip, çözüm yollarını gündeme taşıdım”.
 
MUHALEFET PARTİSİNDEN OLMAM SORUN OLMADI
 
“Muhalefet İl Genel Meclis Üyesi olmama rağmen, gerek birim müdürleri gerekse kurum müdürleri tarafından iyi karşılanıp, sorunları giderme noktasında çalışmalarım oldu.
 
Pazar’da 2013 yılında yapılan yol genişleme çalışmaları Pazar için olmazsa olmazlarımızdan bir ihtiyaç olarak görüyordum.
Emeği geçen başta eski kaymakamız Ümit Hüseyin Güney olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Pazar’da İl bazında hiçbir ilçede yapılmayan böyle bir çalışmayı başardıkları için.
 
Bu yol genişleme esnasında bazı sorunları beraberinde götürmesine rağmen Pazar'ımıza büyük bir hizmet olarak bakıyorum.
 
KAYAK MERKEZİ

Rize ili Çamlıhemşin ilçesine bağlı Hazindak Yaylası Ayder Vadisi ile Palovit Vadisi arasındaki sırt üzerinde yer alan kayak merkezinin toplam alanı 335 M2 olup, beş mekanik tesis yaklaşık 13 km kayak pisti biran önce bitirilip, Ayder Yaylasının 12 ay turizm açmamız gerekir.
 
Bu projenin biran önce bitmesi sadece Ayder’e değil Rize'mize çok büyük katma değer getirecektir.
 
KAÇKAR DAĞLARI VE CİHA KALESİ
 
Türkiye'nin 10 milli parkından 5.büyük parkı olan Kaçkar Dağları Milli Parkının korunması ve kollanması konusunda büyük hassasiyetimizin olduğunu da sizlerle paylaşmak istiyorum.Bu doğa harikası yerlerimizi tahrip olmaktan kollayalım ve sakınalım.
Pazar sınırların içerisinde yer alan Ciha Kalesinin restorasyonunu biran önce bitirilip, Hemşin Vadisini turizme açmalıyız.
 
ŞEHİTLİK KÖYÜ VE ANITI
 Aynı şekilde Şehitlik Köyündeki Şehitlik Abidesini ve çevre düzenlemesini biran önce tamamlayıp gelen turistlerin hizmetine sunmalıyız.
 
SONUÇ OLARAK
Rize İlimizde üretime dönüp yatırımların biran önce faaliyete geçirilmesi gerekmekte yoksa var olan nüfusumuzda büyük şehirlere kayacaktır.
 
Pazar Hükümet Konağı 2013 Eylül ayında ihalesi yapılmış 5.719.460.00 TL bedelle sözleşmesi imzalanmış 3.505.131.65 TL ödeme yapılarak 14.09.2015 tarihinde iş bitirilecekti. Umarım en kısa zamanda Pazar halkı olarak yeni Hükümet Konağımıza kavuşuruz.
 
Pazar’da yapılan yatırımları destekleme noktasında İl Genel Meclis Üyesi olarak hükümetin yanındayım. Her zamanda katkı sunmaya hazırım.
 
Bu kadar yapıcı olmamıza rağmen 2 yıl boyunca mecliste oluşturulan bütçeyi denetleme komisyonuna Muhalefet Partisinden bir İl Genel Meclis Üyesi alınmamasını sizlerin takdirine bırakıyorum. Saygılarımla... 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI