İl Encümeni 1 yılda 222 karar alıp yürürlüğe koydu

Vali Çakır İl Özel İdaresi İl Encümeni ile son kez toplandı.Bir yıl içinde alınan kararları açıkladı.

YÖREDEN HABER 27.03.2014 16:03:44 35 0
İl Encümeni 1 yılda 222 karar alıp yürürlüğe koydu

İl Özel İdare Kanunu’nun 25. Maddesi doğrultusunda geçen yıl Nisan ayında bir yıllık dönem için seçilerek oluşturulan ‘İl Encümeni’ son toplantısını Vali Nurullah Çakır Başkanlığında, İl Özel İdaresi Encümen salonunda gerçekleştirdi.

 Dönem içerisinde, ilk toplantısını 07 Nisan 2013 tarihinde gerçekleştiren ve bir yıllık süre içerisinde 222 karar alan İl Encümeninin son toplantısına Vali Çakır’ın yanı sıra Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney, encümen üyeleri ve ilgili daire müdürleri katıldı. 

 Vali Çakır, toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede, bir yıllık dönem içerisinde; imar konusunda 53, ekonomik ömrünü tamamlamış olup, İl Genel Meclisi Kararı doğrultusunda muhtelif araç ve iş makinesi satışı ile ilgili 147, iş yeri kiralama ile ilgili 3, mali hizmetlerle ilgili 15, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü hizmetlerine ilişkin 1, Milli Eğitim Müdürlüğüne ait 1 ve ruhsat denetime ait kum ocağı ihalelerine ilişkin 2 olmak üzere toplam 222 kararın alınarak yürürlüğe girdiğini ifade etti.

 Ayrıca dönem içerisinde Rize adına son derece uyumlu çalışmalara imza attıklarını söyleyen Vali Çakır, “Bu çalışmalardan dolayı tüm encümen üyelerimize Rize Halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI