İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ EĞİTİMİ ARTVİN’DE BAŞLADI

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ EĞİTİMİ ARTVİN’DE BAŞLADI

YÖREDEN HABER 11.04.2019 08:43:28 38 0
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ EĞİTİMİ ARTVİN’DE BAŞLADI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Avrupa Birliği Türkiye Mali İşbirliği çerçevesinde, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen, İklim Değişikliği alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi Projesi (İklimin) kapsamında gerçekleştirilen eğitime; Rize, Artvin ve Ardahan illerinde faaliyet gösteren ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının, kalkınma ajanslarının, sivil toplum kuruluşlarının, yerel yönetimlerin temsilcileri katıldı.

Katılımcılar, üç gün boyunca, İklim değişikliğinin Türkiye’ye etkileri, iklim değişikliğinin ekolojik sistemlerdeki yeri, iklim değişikliği ve tarım etkileşimi ve su kaynakları ve yönetimi, iklim değişikliğinde sosyal adalet boyutu ve gençliğin sorumlulukları gibi çok geniş kapsamlı boyutta akademisyenlerden eğitim alırken, iklim değişikliğini birçok açıdan değerlendirme fırsatı buldular.

Eğitim süresince ayrıca, Türkiye genelinde iklim değişikliği alanında farkındalığı artırmayı amaçlayan iklimin projesi hakkında detaylı bilgi sağlandı.

Proje ve faaliyetleri ile ilgili detaylı bilgiye www.iklimin.org adresinden ve projeye ait sosyal medya hesaplarından ulaşabileceği belirtildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI