İkizdere’de Kaçkar Yolu Projesi anlatıldı

Geleneksel İkizdere “ 7. Çağrankaya Kar Yürüyüşü” faaliyetine katılmak üzere Rize’ye gelen 500 aşkın doğa aktivistine İkizdere RİDOS otel konferans salonuna” KAÇKAR YOLU” projesinin sunumunu yaparak Pazar Hemşin Ve Çamlıhemşi

YÖREDEN HABER 27.02.2018 15:00:20 104 0
İkizdere’de Kaçkar Yolu Projesi anlatıldı

RİDOS otel konferans salonundaki programda ilk sözü alan Hemşin Kaymakamı ve Pazar Kaymakamlığına vekalet eden Coşkun Öztürk “Kaçkar yolu projesi ilin doğu kesimini kaplayan ve denizden başlayıp Kaçkar zirvelere kadar ulaşan 1000 yıllık bir yol hikâyesidir” dedi.

Kaymakam Coşkun Öztürk sonrasında Kısa, Orta ve uzun vadede bu projenin Pazar ilçemiz ve Hemşin vadisinde akabinde fırtına vadisinin güney kolun da ilimiz Turizm planlamasında farkındalık yaratarak turizmin ilimiz geneline yayılması ve bol seçenekli nitelikli bit turizm çeşitliliğine sahip olacağımızı” sözlerine ekledi.

Proje yazarı Emin Kanbur, yarım saatlik slayt sunumuyla proje detaylarını gece geç saatlere kadar günlük faaliyet programını doğa aktivistleriyle paylaştı ve bilgilendirme yaptı.

İlimiz turizm potansiyeli tanıtım sunumlarında bu güne kadar hep doğal güzellikler üzerine kurgulanmış ve buna göre programlar yapılmıştır diyen Kanbur,” oysa ilimizde 1000 yıldır yaşayan bir kültür zenginliğinin yanında farkı ve halen yaşayan bir tarihsel derinlik var bu projede tümünü harmanlayıp gelen misafirlere sunacağız “dedi.

Kanbur “Kaleler, kuleler, mabetler, konaklar, tulum un sesi muhlamanın enfes tadının yanında Hemşin puşisinin cazibeli renklerinin ve yüzlerce bölgeye özel zenginlikleri görme imkânına sahip olacaksınız” diyerek sözlerini tamamladı.

Katılımcılar ise, projeyi çok beğendiklerini 04 – 08 Temmuz da ilimizde olmak için şimdiden planlama yapmaya başladıklarını söylediler.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı