İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU RİZE’DE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, makamında uğraİÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU RİZE’DEdığı saldırı sonucu şehit düşen İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi için Rize’ye geldi.

YÖREDEN HABER 12.12.2018 07:49:41 17 0
İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU RİZE’DE
RİZE-Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin makamında uğradığı silahlı saldırı sonrası şehit olmasının ardından beraberinde Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammet Avcı ile birlikte Rize’ye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk olarak Rize Devlet Hastanesi’nde tedavileri süren ve saldırıdan yaralı kurtulan Personel Şube Müdürü Ercan Polat’ın ve koruma Yiğitcan Köksal’ın durumları hakkında bilgiler aldı.
Bakan Soylu daha sonra olayla ilgili yaptığı açıklamada; bugün Rize’de hiç beklemedikleri ve ummadıkları bir olayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek “Üzüntümüz büyük. Çok sevdiğimiz aynı zamanda da işinin ehli bir idareci kardeşimizi kaybettik. Hem milletimizin hem devletimizin hem de kahraman emniyet teşkilatımızın başı sağ olsun” dedi.
Şehit olan Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin yardımcılarından Personel Şube Müdürü Ercan Polat’ın ve korumasının sağlık durumları hakkında da bilgi veren Bakan Soylu “Şuanda sağlık durumu buraya geldiği andan biraz daha iyi müdahale devam ediyor. Duamız onun için. Altuğ kardeşimizin koruması olan Yiğit Can’ın da şuanda durumu biraz daha iyi. Onun müdahalesi bitti yoğun bakımda. Ercan Polat kardeşimizin müdahalesi halen devam ediyor. Doktorlarımız ellerinden gelen bütün gayreti ortaya koyuyorlar” ifadelerini kullandı.
Üzüntülerinin çok büyük olduğunu belirten Bakan Soylu, “Tabi güvenlik mesleği sonuç itibariyle zor bir meslek. Bir taraftan terör ve asayişle mücadele edeceksiniz bir taraftan bu işlerle uğraşacaksınız. Çok sevdiğimiz bir aynı zamanda da gelecekte çok iyi bir yöneticilik yapacak kardeşimizi kaybettik” şeklinde konuştu.
Saldırgan polis memurunun ifadesinin alındığını da kaydeden Bakan Soylu, “Tabi şuna alınan ilk ifadenin üzerinden bir değerlendirme yapmak çok doğru olmaz. Hem arkadaşlarımız, hem başsavcımız gerekli ifadeleri aldılar' dedi.Valilik

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı