HOPA TSO SEÇİMLERİNE HAZIRLANIYOR

Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek “vizyon projelerimizi takip etme ve hayata geçirme anlamında yaptığımız çalışmalarımıza devam etme anlamında yola devam etmek istiyoruz” dedi.

YÖREDEN HABER 20.03.2018 13:04:52 18 0
HOPA TSO SEÇİMLERİNE HAZIRLANIYOR

HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer’de Projelerin devamının getirilmesi için ekibe destek verdi.

Hayati Akbaş

HOPA-1 Nisan Pazar günü yapılacak olan Hopa TSO seçimleri için yeniden adaylığını açıklayan Başkan Osman Akyürek ekibi ile birlikte ilçede üye işadamlarını ziyaret ederek çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi vererek destek istemeye devam ediyor.

Osman Akyürek ve ekibi Orta Hopa mahallesinde bulunan Lojistik, Beyaz eşya ve Turistik Otelleri ziyaret etti. Akyürek ve ekibine destek vererek yönetim listesine giren HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer’de ziyaretlere katılarak Hopa’nın geleceği ve yapmak istedikleri projeler hakkında bilgiler verdi.

Osman Akyürek’in listesinde yer alan HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer Ülkemizin ender özellikleri bağrında barındıran güzide ilçesi olan Hopa’mızda yapılacak çok iş olduğunu ifade ederek “Biz Osman beyle geçtiğimiz yıllarda bu projeleri gündeme taşıma anlamında çalışmalarda bulunduk ve destek verdik. Hopa-Batum Demiryolu projesi bunların başında gelmektedir. Ankara’da konuyla ilgili bir dizi çalışma yürütüldü, siyasi destekler sağlandı ve son olarak TOBB Başkanı Sayın Hisarcıklıoğlu’ da Hopa ziyaretinde bu projeye destek verdiğini açıkladı. Biz bu projenin takipçisi olma anlamında bu çalışmayı şimdiye kadar yürütenlere destek verdik ve şimdi bu çalışma grubunun içinde olmak istedik.

İkincisi Kafkaslara yönelik ticarette Hopa’nın ve HOPAPORT’un Lojistik üs olması anlamında çalışmalar yürütüldü. Bu konuda 1. Çalıştayımızı da gerçekleştirdik. Bu çalıştayı devam ettirme ve ilçemizin bilinçli politikalar ile bu hedefe yürümesi gerekliliğini sağlamaya katkı sunmak için bu ekibe destek verdim.

Üçüncüsü son günlerde gündeme taşıdığımız ve Sayın Başkan Osman Akyürek’inde destekleri ile üzerinde çalışılan Serbest Bölge konusunda girişimleri devam ettirme anlamında Ankara’da bürokrasi içinde ciddi ilişkiler kurulmuştur. Bu ilişkilerin sağlıklı devam ettirilebilmesi için çalışmaların devam ettirilmesinin önemli olduğunu gördüğümüz için bu ekibin içinde yer aldım.

Dördüncüsü Bölgemiz, İlimiz ve Hopa’mız da ciddi bir Turizm hareketliliği söz konusudur. Bu hareketlilikte İlçemizde her kesimden insanımızın bilinçlendirilmesi ve sektörde oluşan artı değerden yine Hopa esnafımızın azami derece de yararlanması noktasında eğitimden başlayarak bir dizi çalışmayı hayata geçirmek istiyoruz. Belli bir noktaya geldikten sonra Hopa Limanına Kurvaziyer gemilerinin gelmesi noktasında

sürdürdüğümüz ve Hopa TSO’nun da destek verdiği projeyi yeniden canlandırmak için bu ekipte yer aldım.

Hopa’da yapılması gereken o kadar çok proje var ki, maalesef bugüne kadar bu konuda Hopa TSO’nun dışında kafa yoran fazla kurum olmamıştır. Hopa TSO ve HOPAPORT bir dizi projede ortak çalışma protokolleri imzalamıştır. Bunları devam ettirmek ve daha ileri noktalara taşımak anlamında umutlu olduğum ve aynı umudu da Osman Akyürek ve ekibinde gördüğüm için bu listede yer aldım.

Hopa İş Dünyası gerçekçi ve demokratik kurallar içinde bir seçimi daha başarıyla aşmasını bilecektir. 1 Nisan’dan sonra Hopa İş dünyası yeniden el ele vererek sorunlarının çözümü ve projelerin hayata geçirilmesinde tek yürek olacağına inanıyorum. Bu seçimler ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek’te HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer’in engin tecrübesi, girişimci ruhunu Hopa için seferber etme arzusuna son derece saygı duyduğunu ifade ederek “Meriç Bey İlçemiz için bir kazançtır, yol göstericidir, engin düşünceleri ve Hopa için bitmek bilmeyen çalışma arzusundan kazançlı çıkacak olan da Artvin ve Hopa olacaktır. Kendisine ekibim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Osman Akyürek ve ekibi çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini açıklayarak, günün yorgunluğunu topluca içtikleri çay ve kahve ile giderdiler


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI