Hopa Esenkıyı köyünde fidanlar toprakla buluşturuldu

Hopa Esenkıyı köyünde fidanlar toprakla buluşturuldu

YÖREDEN HABER 9.04.2021 13:28:38 34 0
Hopa Esenkıyı köyünde fidanlar toprakla buluşturuldu

Hayati Akbaş

HOPA- Hopa Esenkıyı (Azlağa) köyünde meyve fidanı dikimi gerçekleştirildi. Esenkıyı köyü muhtarı Yaşar Papila öncülüğünde gerçekleşen doğal yaşamı koruma, meyve fidanı dikimi programında bir konuşma yapan Esenkıyı Köyü Muhtarı Yaşar Papila tüm konuklarına “Hoş geldiniz” dedi. Papila “Dikilen her fidanın gelecek nesillere daha yeşil bir çevre bırakmak için önemine” değinerek, “İlçelerimiz ve köyümüzde ağaçlandırma seferberliği ile ve vatandaşlarımızın duyarlılığıyla yemyeşil bir coğrafyanın devamlılığının gayreti içerisindeyiz” dedi.

Vatandaşlara ve çocuklara ağaç sevgisi aşılamak ve farkındalık oluşturmak adına Esenkıyı köy girişinde fidanlar toprakla buluşturuldu. Buradaki programa Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Kemalpaşa Kaymakamı Recep Gündüz, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, kendisi de Esenkıyı’lı olan CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ve vatandaşlar katıldılar, Konuşmaların ardından Kaymakamlar Canpolat ve Gündüz ile Belediye Başkanı Taner Ekmekçi ve etkinliğe katılanlar fidanları toprakla buluşturdular.

Köy Muhtarı Yaşar Papila, ağaç sevgisi bu diktiğimiz fidanlarla bir kez daha filizlenecek ve onların duyarlılığı ile birlikte büyüyecek. Bu önemli etkinliğe katılan ve destek veren herkese Köyümüz sakinleri adına teşekkür ediyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı