Hocalarımıza önemli görevler

Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesinde görevli Do.Dr. Turan Yüksek ve Deryanur Dinçcer RTEÜ'de kurulan Güzel Sanaatlar,Tasarım ve Mimarlık Fakültesine atandılar

YÖREDEN HABER 5.03.2014 10:35:42 226 0
Hocalarımıza önemli görevler
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Pazar Meslek Yüksekokulu’ndan, Rize’de yeni kurulan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’ne kadroları alınan Doç. Dr. Turan Yüksek ve Yrd. Doç. Deryanur Dinçer için düzenlenen veda yemeğinde duygusal anlar
yaşandı.
myo2.20140305101210.jpg
RTE Üniversitesi Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Seyis, fakültenin öğretim görevlileri, Pazar Üniversite Derneği Başkanı Abdullah Uzun ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla ilçedeki Balıkçı Sofrası’nda düzenlenen programda ilk konuşmayı yapan Prof Seyis, “Ben şahsım adına Turan Hocam olsun Deryanur Hocam olsun, Yüksekokulumuzun kuruluşunda ve devamında bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlerden dolayı huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyorum. Güzel işler başardılar. Kendileri bugün bizden kadro olarak ayrılıyor olsalar da her zaman yanımızda olacaklarının sözünü verdiler.” dedi.
myo5.20140305101229.jpg
Pazar Üniversite Derneği Başkanı Abdullah Uzun da yaptığı konuşmada, derneği kurduktan sonra 3 rektör, 3 kaymakam 3 müdür değiştiğini ifade ederek şunları söyledi: “Ancak Turan hocamızın yeri hakikaten yüksekokulumuzda çok farklı. Kuruluşundan bu yana kadar bizimle beraber toprağı kazıyarak bugüne kadar geldi. Deryanur hocamız ile birlikte kuruluşundan bugüne yapılan hizmetleri söz ile anlatmak mümkün değil. Pazar’dan başlayıp Ankara, İstanbul’a kadar okulun sınıflarının yapımı, çevre düzenlemesinde Turan hocamızın büyük emekleri var. Biz dernek olarak hiç kopmadık. Kendileri yeni bir birime atandılar. Katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Yine bizimle olacaklarından endişemiz yoktur”
myo6.20140305101244.jpg
Veda konuşması yapan Doç. Dr. Turan Yüksek ise kuruluş aşamasında Pazar Meslek Yüksekokulu’na önemli katkılarda bulunan isimlere teşekkür ederek “26 Mart 2009’da geldiğim Pazar’dan ayrılıyorum ama bu ayrılış fiziki bir ayrılış. Pazar’a hayalimizde olan hizmetleri yapmaya gayret ettik. Bu süreçte beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan dernek mensuplarımıza, okulumuzun tanıtımında destek olan Pazar53’e,kaçkar53'e ve haber Güven'e okulun gelişiminde maddi, manevi destek sağlayanlara teşekkür ediyorum. Birçok yardımlar oldu ancak 10 bin TL’den yukarı olan yardımlarla ilgili isimlerini zikrederek buradan bir kez daha teşekkür etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Öncelikle bu anlamda öncülük yapan destek veren Sayın Veysel Atacan’a ve kendilerinin nezdinde sınıf yaptıran Akar Denizciliğe, Sümer ailesine, işadamı İsmail Poyraz Bey’e, Bilge Basa hanımefendiye, emekli eski valilerimizden Sayın Yener Rakıcıoğlu Bey’e, Deval Denizcilik ve bu organizasyona katkı sağlayan dönemin müsteşarı Sayın Hasan Naiboğlu Bey ile Milli Piyango İdaresine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bunun dışında burada isimlerini burada zikretmeyi unuttuğum ancak okulun her daim gelişmesine katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum. Bilim insanı olmak çok zor bir olay. Bizim de alnımızda kuruluşlarla ilgili bir süreç var. Kuruluşla başladık, bir başka yerin kuruluşuna gidiyoruz. Emekliliğimizin de bir başka yerin kuruluşuyla olacağını düşünüyorum. Bu da bu işin esprisi oldun. Pazar için yaptığımız, bölgenin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin değerleridir. İnşallah çok daha güzel akademik çalışmaları yeni kurulmuş olan Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi ve elemanları tarafından yapılacak ve bölgeye tanıtılacaktır. Ben Pazar için yapabileceğim her şey için hazır olduğumu ifade ediyorum. Bir vesileyle bu yemeğin organizasyonunu yapan başta Mustafa hocama, fakültenin dekanına ve siz katılan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
myo1.20140305101259.jpg
Yrd. Doç. Deryanur Dinçer de teşekkürlerini ifade ederek “Başta dekan hocamız olmak üzere Mustafa hocama, derneğimize, tüm arkadaşlarımıza tüm personelimize teşekkür ediyorum. Ayrıca Pazar halkına da çok teşekkür ediyorum. Burada 3 yıl kaldım. Bu sürede ilçede ne sorunumuz olduysa çok yardımcı oldular. Yine her zaman buradayız ve yine geleceğiz Pazar’a” dedi.
Konuşmaların ardından fakülte ve dernek yönetimi tarafından hazırlanan plaketler verildi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI