Hızla yayılan böcek için çare aranıyor

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde son yıllarda hızla yayılarak birçok tarım ürüne zarar veren 'Ricania Simulans' isimli böcekle etkin mücadeleye geçiliyor.

YÖREDEN HABER 22.09.2016 16:12:26 160 0
Hızla yayılan böcek için çare aranıyor
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde son yıllarda hızla yayılarak birçok tarım ürüne zarar veren 'Ricania Simulans' isimli böcekle etkin mücadeleye geçiliyor.

Rize İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantılarının 5. birleşiminde önergeyle gündeme alınarak incelenmek üzere Tarım Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonuna sevk edilen 'Ricania Simulans' isimli böcekle etkin mücadele edilmesine ilişkin ilgili komisyonlarca toplantı yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı ve Karantinası Daire Başkanı Murat Şahin, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı Araştırmalar Daire Başkanı Suat Kaymak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nden Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Seyis, Fen Edebiyat Fakültesi Zooloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Mustafa Akıner, Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Kibar Ak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut, Tarım Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarının başkan ve üyeleri katıldı.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde özellikle Rize ve çevresinde son yıllarda hızla yayılarak tarım ürünlerini olumsuz etkileyen 'Ricania Simulans' isimli kanatlı böcekle mücadele edilmesine yönelik düzenlenen toplantıda, hızla yayılan ve öz sularını emerek beslendiği yumuşak bitkilerin kurumasına yol açan böcekle ilgili etkin mücadele yolları üzerinde görüşmeler yapıldı.

İl Genel Meclisi Tarım Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu konuyla ilgili ortak çalışmalarını Eylül ayı boyunca sürdürerek Ekim ayındaki olağan toplantıda rapor haline getirmesi planlanıyor.

Rize İl Genel Meclisi
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI