HİSARCIKLIOĞLUN'DAN TRABZON'A MÜJDE

İmza töreninin ardından TOBB Başkanı ve beraberindeki heyet Valilik makamında Vali Abdil Celil Öz’ü ziyaret etti. TOBB Başkanı Vali Abdil Celil Öz’e plaket sundu.

YÖREDEN HABER 18.02.2014 13:52:02 14 0
HİSARCIKLIOĞLUN
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin desteğiyle kurulan İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi’nin protokolü Trabzon Valiliği A toplantı salonunda imzalandı.

Toplamda 15 milyon TL’ bedelle yapılacak olan İnovasyon ve Biyoteknolji Merkezi’nin imza törenine  Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ,TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, , TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Ticaret Borsası Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Of Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Saral’ın katılımıyla gerçekleştirildi.   İnovasyon Ve Teknoloji Merkezi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ 10 milyon TL, DOKA’dan güdümlü proje desteği kapsamında 3,75 milyon TL, TTSO ve Ticaret Borsası tarafından 1,25 milyon TL desteğiyle kuruluyor.

            Trabzon yenilikçi yatırımların ve biyoteknoloji üssü olacağını belirten Vali Abdil Celi Öz “Trabzon için çok önemli bir gün yaşıyoruz. Trabzon bölgede tarihten gelen özelliği ile ticaret, sanayi ve ihracat kapısıdır. Son dönemde turizm alanında da önemli mesafeler aldı. Son yıllarda devletimizin Ar-Ge  ve inovasyon alanında pek çok mekanizmaları var. Bu mekanizmalardan birisi Trabzon’da faaliyete geçen Teknokent’imizdir. Teknokent’imizde  Ar-Ge çalışmaları konusunda Türkiye’de önde gelenler arasında bulunuyor. Bugün buna yeni bir halka ekliyoruz.  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’mizin katkılarıyla İnovasyon Ve Biyoteknoloji merkezinin Trabzon’da inşa etmenin protokolünü imzalıyoruz. Trabzon’da bu anlamda önemli bir yatırımda KTÜ nün 10 milyon TL bedelle yapacağı merkezi laboratuardır. Dolayısıyla Teknokent’imiz üniversitenin  merkezi laboratuarı ve TOBB un yapacağı İnovasyon ve Biyteknoloji Merkezi ile beraber Trabzon Ar-Ge ve İnovasyon açısından yenilikçi yatırımların, biyoteknolojinin  üssü olacak. Ve lokomotif olma fonksiyonunu güçlendirerek devam ettirecektir. Bu yatırım sürecinde verdiği destekten dolayı TOBB başkanımıza ve yönetim kuruluna ,ilimizin  Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanımıza,Ticaret Borsamızın değerli başkan ve yönetim kuruluna , Üniversite Rektörlüğümüze, Teknokent yönetimimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Ptotokolümüzün ve yatırımımızın hayırlı olmasını diliyorum şeklinde konuştu.
            İnovasyon Karadeniz İnsanının Zekasının Kazanca Dönüşeceği Yerdir
            İmza töreninde İnovasyon Merkezi’nin Karadeniz insanının zekasının kazanca dönüşeceği bir yer olduğunu söyleyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu “Trabzon’ da sayın Valimizi ilk ziyaretimiz de hayırlı bir işe imza atacağız. TOBB olarak TTSO,Ticaret Borsamızın, Of Ticaret ve Sanayi Odamızın talepleri doğrultusunda  Trabzon’a İnovasyon ve Biyotenoloji Merkezi inşa edeceğiz. Biraz sonra bu hayırlı işin protokolünü hep beraber imzalayacağız. Özellikle Bu karaların alınmasında katkı sağlayan Trabzon’un yerel idarecilerimize Valimize, Kalkınma Ajansımıza Rektörümüze, Oda Ve Borsa Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bazen  İnovasyon Merkezinin ne olduğunu soruyorlar.  
            Karadeniz’in müthiş zekasının kazanca dönüştüğü bir yer aslında. Bizim Trabzon’umuz da da bu zeka var. Bunun yatırıma döndüğü bir yer haline gelecek. Eğer herhangi bir kişinin bir fikri yapacağı bir şey varsa buna her türlü imkan sağlanacak. Altı ayda şirketini kurup fatura kesebilecek duruma gelecek. Bu merkezde özellikle fikirler  kuluçkaya yatacak. Buranın altyapısının bilgisayardan her türlü, imkanlara kadar hep beraber karşılayacağız. Özellikle İnovatif ürünlerin, yeni ve teknolojik ürünlerin, Türkiye’nin artık  katma değeri yüksek ürünleri dünyaya, hizmete sunuyor olması gerekiyor. Bunların olacağı en önemli merkezlerden bir tanesi İnavosyon merkezi olacak. Üniversite bu işin olmazsa olmazıdır. Bu kapsamda Trabzon’umuza bu hayırlı eseri kazandırmaktan dolayı büyük bir heyecen içindeyiz “dedi.
            İmza töreninin ardından TOBB Başkanı ve beraberindeki heyet  Valilik makamında Vali Abdil Celil Öz’ü ziyaret etti. TOBB Başkanı Vali Abdil Celil Öz’e plaket sundu.  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI