Heyelan bölgesinde inceleme yapıldı.

Rize'nin Pazar ilçesinde, toprak kayması sonucu yıkılan evlerinin altında kalan Kemal ve Ümmiye Doğan çifti hayatını kaybetti.

YÖREDEN HABER 18.10.2016 13:30:22 547 3
Heyelan bölgesinde inceleme yapıldı.
Fotoğraflar;Ali Akyıldız
Bölgede iki gündür etkili olan yağışlar nedeniyle ilçeye bağlı Aktaş köyünde heyelan oldu.

Heyelan sonucu Kemal Doğan'a (60) ait iki katlı ev yıkıldı. Evin yatak odasında uyuyan Kemal ve Ümmiye Doğan (58), toprak altında kaldı.

18.10.2016 Salı(bugün) olay mahallinde inceleme yapıldı.

Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, Pazar Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa, Bayındırlık Afet Müdürü, İl yönetimi üyeleri, meclis üyeleriyle birlikte olay mahallinde incelemeler yaparak, hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı dilediler.

İl başkanı Avcı yaptığı açıklamada, “Maalesef dün geceki yağışla birlikte oluşan afet sonrasında üzücü bir olay yaşadık. iki hemşehrimiz hayatını kaybetmesi bizleri son derece üzdü. Şu anda ilgili kurumlarımız olay yerinde çalışmalarına devam ediyor. Afet bölgesinde şu anda müdahale edilmesi gereken konular kalmışsa onlarla ilgili bir değerlendirme yapmak üzere bölgedeyiz. Buradaki en büyük üzüntümüz iki hemşehrimizin hayatını kaybetmesidir. Allah yakınlarına sabırlar versin.” Dedi İl başkanı Avcı acılı ailenin yanlarında olduklarını ve herhangi bir sorun veya sıkıntıda yanlarında olacaklarını ifade etti.

İl başkanı Avcı ve berberindekiler Aktaş köyünün ardında bir başka heyelan yaşanan Pazar’ın merdivenli köyüne giderek incelemelerde bulundular. Burada can kaybının olmadığı fakat heyelan sonrası bir evin tedbir amaçlı boşaltıldığı belirtilerek yapılan tespitler sonrasın da evde oturulur ya da oturulmaz raporu doğrultusunda çalışmaların devam edeceği ifade edildi.


















 

Anahtar Kelimeler:
VEYSEL ATACAN
18.10.2016 16:13:38
ne yazalim sözün bittiği yer. inşAllah öbür düyada huzurlu olurlar. ekanlari cennet olsun.

salim
18.10.2016 16:20:46
Allah rahmet eylesin

ozan
18.10.2016 16:21:11
çok üzüldüm memleketimden bu habri okuyunca

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı