Her olumsuzluğa rağmen yaşlı çınar hayatından memnun

ARTVİN-Borçka Gündoğdu Mahallesi’nde hayatını sürdüren 83 yaşındaki yaşlı çınar Esma Ortayazıcı, uzun yaşamının sırlarını sürekli çalışmaya ve doğal yaşamaya bağlıyor.

YÖREDEN HABER 11.09.2014 18:57:56 34 0
Her olumsuzluğa rağmen yaşlı çınar hayatından memnun
ARTVİN-Günümüzde yaşlılar genelde ev içerisinde oturmayı tercih ederken Esma Nine günün büyük bölümünü dolaşarak ve çalışarak yaşamını sürdürüyor. Sağlıklı beslenmek için doğru gıdaların tercih edilmesi kadar çalışmak yada spor yapmak dinç kalmanın sebeplerinden örnek olan 83 yaşındaki Esma Ortayazıcı adlı yaşlı çınar, uzun ömrünü doğal yaşamına bağlıyor.

Sağlıklı bir hayatı ve uzun ömrünü birçok nedene bağlayan Esma Nine, öksüz ve tek başına yaşamak onu oldukça etkiliyor.
Yol kenarlarında topladığı dal parçalarını bir alanda yığıp mini baltası ile parçalayıp evine götürmek için saatlerce götürecek birini bekleyen Esma Nine, hem kışlık yakacak odununu temin ediyor, hem de bir yandan spor yaparak dinç kalmanın sırlarını veriyor.

Esma Nine, bir oğlu ile birde kızı olmasına rağmen, tek başına kalmanın sıkıntısını gözyaşlarını yüreğine akıtarak anlatıyor.
Esma Nine’nin komşuları ise, Esma Nine’nin yalnız yaşamasına çok üzüldüklerini belirterek, “Ninemiz maddi imkânları iyi olmadığı için kimse ilgilenmiyor, yaşlılık maaşı dışında hiç bir geliri yok, kızına bakım maaşı verilirse o zaman öksüzlüğün gözyaşları diner, “şeklinde konuştu.08haber 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI