Hemşin'den Londra'ya uzanan bir başarı öyküsü

Bazı insanlar kendilerini çok güçlü hissederler, Bünyelerindeki hayat ve yaşam enerjisi, insan sevgisi, Ülkesine hizmet etme arzusu Hem kendilerine, çevrelerine, Başkalarına ve insanlığa yetecek kadardır.

YÖREDEN HABER 5.11.2014 08:54:38 360 0
Hemşin
Ali AKYILDIZ(Haber Analiz)
Dünya Türizm Endüsrisinde Türkiye,nin Küresel Markası, Mehmet Okumuş

Değerli okuyucularım. Herkesin bir hikâyesi vardır yıllardan beri damıtılıp gelen. Bu hikâye bir yöre, Bir bölge ve bir ülkenin hikâyesidir.

Aslında bizim hikâyemizdir. Çünkü hikâyeye konu olan şahsiyet bizden biridir.

Hemşin’den başlayarak Dünyanın turizm hikâyesinin yazıldığı, Dünyanın tam kalbine İngiltere’nin başkenti Londra’ya uzanan yolda hepimizin hikâyesini yazan ve Dünyanın tam kalbine taşıyan Hemşerimiz Sn Mehmet okumuşun hikâyesidir.
Toplumsal İlginin merkezinde Dünya turizm endüstrisinin tam kalbinde ve Dünyanın en heyecan veren şehrinde yıllardır bu ülkenin ve Dünyanın gündeminde.

Kameralar fotoğraflar Hemşin’den başlayarak Londra’da son bulan ve vizyonu bütün Dünyayı dolaşan Sn Mehmet Okumuşu taşıyor bizlere.

Akrabalarımızdan daha çok görüyoruz onu, Her yaptığı, her konuştuğu, yapıp etmedikleri bile bizleri hatta toplumu ve bütün Dünyayı ilgilendiriyor.

Bildiğimizi sandıklarımızın aslında en az bildiklerimiz olduğunu hüzünle öğreniyoruz.

Çalışmalarını bilmiyoruz yeterince, Bu yazı okumuş hakkında bilmediklerimizi ve eksiklerimizi biraz olsun gidermek için yazılmış bir yazıdır.

Ve o eksikliği daha da büyüttüğümü sayın okumuşu uzun yıllar sonra tekrar görüp karşılıklı sohbet ettiğimde fark ettim.

Mükemmel derecede İngilizce bilen otuz ülke ve altı kıtayı gezen, Vizesiz Avrupa hareketi ve Türkiye platformu kurucu başkanı, Turizm bakanlığının kokartlı turizm rehberi,2011 Ak parti Rize milletvekili aday adayı sn Mehmet okumuştan bahsediyoruz.

Türk vatandaşlarının vizesiz Avrupa hakkı ve Ülkemizin tanıtımı ile ilgili yürütmekte olduğu çok önemli çalışmaları ile Türk ve Dünya kamuoyunda çok iyi tanınan Tecrübe ve girişimci kişiliği ile Yurt dışında yılın sosyal proje ödülü alan, Ve Türkiye AB ye vizesiz girebilecek ülkeler listesine dahil edilsin diyen ve çalışmalarını bu model üzerine kurgulayan Sn Mehmet okumuş Londra’nın Türk kökenli belediye başkanı olan ve işine bisikletle gidip gelen Belediye Başkanı Borıs Johnson ile dostlukları oldukça gelişmiş olan sn Okumuş 2010 yılında elinde çay paketleri ile İngiltere parlamentosuna girip resmi davetli olarak katıldığı bir toplantıda dönemin İngiltere Başbakanı Gordon Brawn,Dışişleri bakanı David Miliband,İngiliz bakan ve Milletvekillerine Türk çayı hediye ederek,Türk çayının Avrupa ve Dünyada Turkısh Tea olarak marka olabileceğini anlatmış ve bu projeyi başlatmıştı.
Kasım 2011 de Dünyanın en büyük Turizm fuarı olan Londra Turizm fuarında katıldığı bir konferansta Dünyanın 86 ülkesinden gelen Turizm Bakanlarına, Dünya turizm devlerine ve tür operatörlerine Doğu Karadeniz, Rize. Fırtına vadisi yerleşim alanları ve yaylalarının turizm değerlerini anlatmış, Tanıtmış ve bu yörelere turist getirmeye ve yatırım yapmaya çağırmıştı.

Gerçekten Karadeniz ve ülke turizmi için gönüllü turizm elçisi gibi çalışan sn okumuş yöre ve ülke turizmimiz açısından bulunmaz bir şanstır. Sn okumuş Ayder yaylalarına ve yerleşim alanlarına Turist getiren ve turizm faaliyetlerini başlatan profesyonel turist rehberlerindendir.
Sn Okumuşun Mükemmel İngilizcesi, Kişiliği, Vizyonu, Bilgi ve donanımı Dünyanın her yerinde Siyaset, Turizm ekonomi, kültür, sanat ve akademisyenlerle kurduğu yakın ve sosyal dostluklar Yöremizin ve ülkemizin Dünya turizm pazarına sunulması açısından çok önemlidir ve dolayısıyla Sn okumuş Türk turizmi için bir şanstır ve markadır.
Ortağı ve işletmecisi olduğu Londra’nın en ünlü mekânlarından Antalya restoranda unutulan yüz binlerce Dolar döviz ve limitsiz kredi kartlarını sahibine iade edebilecek kadarda dürüst ve bu Dünyanın maddi varlıklarına önem vermeyecek kadar ruhu vicdanı terbiye olmuş inançlı bir şahsiyettir.
Değerli okuyucularım Başarı ne istediğini bilenlerin ve o isteğe bitmez, Tükenmez bir azimle yürüyenlerin oluyor.

Bazı insanlar kendilerini çok güçlü hissederler, Bünyelerindeki hayat ve yaşam enerjisi, insan sevgisi, Ülkesine hizmet etme arzusu Hem kendilerine, çevrelerine, Başkalarına ve insanlığa yetecek kadardır.

Ve bazı insanlar kendilerinin ve başkalarının hayatını değiştirecek kolaylaştıracak müthiş bir hedef belirler ve bu hedefi gerçekleştirmek için canla başla çalışır.Bu kişiler gelişen ve değişen çağın insanlarıdır,Yani bilgi çağının küresel insanlarıdır.Sn Mehmet okumuşta onlardan biridir.Bu haliyle sn Okumuş Dünya Turizm endüstrisinde Türkiye’nin küresel markasıdır.
Sayın Okumuşa yöre,Bölge ve ülke turizmi için yaptığı çalışmalarda,Ve Türk vatandaşlarına vizesiz Avrupa hareketi ve Türkiye platformu çalışmalarında başarılar diliyorum..

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI