Hemşin Belediyesinden Örnek bir çalışma.

FotoproF ekibi olarak yine değerlerimizi fotoğraflamak ve kayıt altına almak için 5 Haziran Pazar günü Hemşin vadisi üzerinden Gito yaylasına ve oradan sonrada Badara mezrasına uzanan bir foto safari programı yaptık.

YÖREDEN HABER 7.06.2016 07:56:14 48 2
Hemşin Belediyesinden Örnek bir çalışma.
Haber, Emin Kanbur
Sabah 08 oo başlayan faaliyet ilk molamız şirin ilçemiz Hemşin’di.
Pazar sabahı olması münasebetiyle ilçe sakindi üç beş esnafın dışında ilçede bir hareketlik görünmüyordu... bir adet iş makinesi ve hummalı bir çalışma içinde olan üç beş kişiden oluşan bir ekibe rastlayana kadar.
Yıkık virane tarihi bir kalıntıdan çıkartılan taşlar,iş makinesi aracılığıyla taşınıyordu ve ilk aklıma gelen yine bir tarihi,yeni bir çalışmanın temellerine mi gömüyoruz sorusuydu.
Çünkü hep öyle yapmadık mı? yüzlerce yıllık yaşanmışlığı ve tarihe şahit olan eski binaları yıkıp onlardan geri kalan taşları yeni ruhsuz binaların temellerine dolgu olarak kullanmadık mı? acaba sordum kendi kendime bu çalışmada böyle bir şey mi acaba.
Ve iş makinesine özenle yerleştirilen taşları görünce hayır dedim rahat ol bu bir restorasyon çalışması olabilir, biraz ölçülü birazda tedirgin bir ruh haliyle sordum çalışan yetkiliye.
 -'Kolay gelsin beyler çalışmanızın mahiyeti hakkında rica etsem biraz bilgi verir misininiz'.
-Şivesi ve duruşuyla Hemşinli olmadığı belli olan çalışan 'güzel bir iş yapıyoruz, yüzlerce yıl Hemşin’e ekmek pişiren tarihi fırını buradan sokup aslına uygun kalınarak meydan projesinin içinde yeniden kuruyoruz buyurun' dedi oradaki çalışmayı da görebilirsiniz dedi ve teşekkür ederek yeni kurulan yere gitmek üzere yanlarından ayrıldım.
İşin asli bir restorasyon bir yenileme çalışmasıydı Hemşin’e değer katacak olan güzel bir çalışmaydı tarihinde binlerce yaşanmışlığa şahit olan Taş fırın yüzlerce yıl daha yaşayacaktı artık ve Hemşin’i ziyaret edenler bu fırın sayesinde Hemşin in geçmişinden bilgiler dahi alma fırsatı yakalayacaktı; daha da güzeli unutulmaya yüz tutmuş binlerce anı tekrar tekrar canlanacak ve yaşamaya devam edecekti.

Teşekkürler Hemşin Belediye başkanı Sn. Halim Kazım Bekar. 
    

Anahtar Kelimeler:
kanuni
7.06.2016 08:21:11
ben erzurumda okudum. çifte minarenin restorasyonu vardı ve 5 yıl süreceği yazılı bir şekilde girişte açıklanmıştı. ve çalışmaları görmek çok zordu ama görebildiğimiz kadarıyla oradaki çok ince ve hassas çalışıyorlardı. ama gerek yokmuş amele ile oluyormuş bu işler.

HAMŞİNLİ
7.06.2016 19:34:37
duyarliliğiniz i̇çi̇n sağolun

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI