Hemşerimiz Okumuş ile Ayder'i konuştuk

'Müthiş Türk' lakaplı turizmci Mehmet Okumuş, Rize'nin turizm değerlerinin tanıtılıp, geliştirilerek önemli atılımlar yapılabileceğini söyledi.

YÖREDEN HABER 11.05.2014 21:41:48 75 0
Hemşerimiz Okumuş ile Ayder
Hemşin’den başlayarak Dünyanın turizm hikâyesinin yazıldığı, Dünyanın tam kalbine İngiltere’nin başkenti Londra’ya uzanan yolda hepimizin hikâyesini yazan ve Dünyanın tam kalbine taşıyan Hemşerimiz Sn Mehmet okumuş ile Kaçkar53.com olarak Ayder'de biraraya geldik.

Kameralar fotoğraflar Hemşin’den başlayarak Londra’da son bulan ve vizyonu bütün Dünyayı dolaşan Sn Mehmet Okumuşu taşıyor bizlere.

Akrabalarımızdan daha çok görüyoruz onu, Her yaptığı, her konuştuğu, yapıp etmedikleri bile bizleri hatta toplumu ve bütün Dünyayı ilgilendiriyor.

AYDER TURİZMDE HAK ETTİĞİ YERDEMİDİR

Keşfedilmeyi bekleyen eşsiz köşeleriyle Türkiye'nin, turizmde zengin alternatiflere sahip olduğunu söyleyen Mehmet Okumuş, “Doğanın bütün hünerlerini cömertçe sunduğu Rize, Kaçkar Dağları; rafting, heliski, kayak ve trekking turizmi için mükemmel bir potansiyel taşıyor.

Turizm sektörü dünya genelinde ciddi zorlu süreçlerden geçerken Türkiye'nin durumu daha parlak görünüyor.

Deniz, kum, güneş konsepti üzerine kurgulanan beklentilerin kırılması, Türkiye’yi alternatif arayışlara itti ve gelinen noktada sahil turizmi, doğa, yayla, köy, çiftlik evi, gastronomi, kanyon, mağara, dağ bisikleti, botanik, heliski, kayak ve trekking turizmi önem kazanmaya başladı.

İşte bu anlamda cennet Rize’miz ve eşsiz turizm değerleri çok ön sıralara çıkmaktadır. Rize’nin turizmde hak ettiği yere gelmesi halinde ekonomi daha da gelişecek, göç azalacak, çayın yanında alternatif gelir kaynakları oluşacak, yeni istihdam alanları açılacak, işsizlik azalacak, gençlerimize için yeni iş sahaları oluşacaktır.” dedi.

 Rize’nin Kaçkar Dağları ve Ayder Yaylası’nda “heliski ” tutkunlarına hitap edebileceğimizi ve buralara da turist akını başlatabileceğimizi keşfetmeye başladık.” diyen Okumuş, “Kayakçıların helikopterle dağların zirvelerine çıkıp oradan atlayarak kaydıkları bir spor türü olan heliski, dünyada çok sınırlı yerlerde yapılabiliyor. Türkiye’de bu sporun yapıldığı tek merkez olan Kaçkar Dağları’nın Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde kalan bölümü, Ayder Yaylası’ndaki konaklama imkânı nedeniyle heliski tutkunlarının ilgisini çekiyor. Kaçkar Dağları’nda heliski yapmak için bölgeye gelen kayakçılar, konakladıkları Ayder Yaylası’ndan sabah erken saatlerde helikopterle alınarak, dağların zirvesine bırakılıyor. Daha sonra zirveden kayarak vadilere inen kayakçılar, yeniden helikopterle dağların zirvesine bırakılıp, tekrar aşağıya iniyor. Kayakçılar, gün boyunca bu şekilde kayak yaptıktan sonra akşam saatlerinde helikopterle Ayder Yaylası’na dönüyor. Bu modelden de anlaşılacağı üzere Türk turizmi; su, kum ve deniz üçgeninin yanında alternatif birçok imkâna sahip.” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI